Tilbake til nms.no Thailandblogg
Meny
Last ned

Vi har åpnet gjenbruksbutikk!

Home of Grace-community store er en realitet. Etter en rolig start, mye på grunn av Covid-19, så er vi nå i gang for fullt. Butikken er åpen hver uke fra tirsdag til lørdag. Vi selger også ting via sosiale medier og har jevnlige loppemarked. I løpet av året vil vi åpne to butikker til, en på Lovsangshjemmet og en ved ELCT (NMS sin samarbeidskirke) sitt hovedkontor.
Del Facebook Twitter E-post

Home of Grace-community store er drevet av en gjeng utenlandske damer (expats). De fleste er medlemmer av SILC, en kvinnegruppe her i Thailand. De fleste har kommet til Thailand sammen med familien sin, og hvor det er mannen i familien som har arbeidstillatelse. Siden du ikke kan jobbe i Thailand uten arbeidstillatelse så er veldig mange av disse damene med på forskjellig frivillig arbeid, og noen av de driver butikken vår. Mødrene på Nådehjemmet og de ansatte der hjelper til.

Vi har som mål å arrangere loppemarked en lørdag i måneden i butikken vår. Da er Garden cafe åpen, hvor du kan kjøpe både varme og kalde drikker, i tillegg til bakevarer. Første lørdag i februar så hadde vi loppemarked. På grunn av Covid-19 var det en stund siden sist, og vi var spente på om det ville dukke noen opp. En av de mest aktive frivillige hadde delt informasjon om loppemarkedet på veldig mange facebook sider, så mange at det faktisk dukket opp en fotograf fra Thailand sin største engelskspråklige avis – Bangkok Post. Han var blitt sendt av gårde av sjefen sin fordi det var så mye publisitet på facebook om dette loppemarked. Et fint bilde, med tekst var å finne i søndagsutgaven av Bangkok Post.

Alle forhåndsregler når det gjaldt Covid-19 var tatt, og det var måling av temperatur, navneregistrering og vasking av hender ved inngangen. Det var en jevn strøm av besøkende hele dagen og det var en veldig god atmosfære. Mange som kom var fra et land i Europa, og de uttrykte stor glede over å kunne gå på loppemarked (flee marked) igjen, noe de var vant med fra hjemlandet. Folk koste seg i fine grønne omgivelser, i kafeen og med å gå rundt og se på fine ting. For vi hadde veldig mye fint til salgs, alt fra babyting til merkeklær Noen av klærne var donert av en supermodell og hennes modellvenninner hadde en live facebook auksjon på stedet.

Vi fikk inn over 35 000 bath (ca 10 000 kr) på loppemarkedet! Pengene går til drift av Nådehjemmet. NMS og FELM er de viktigste bidragsyterne til Nådehjemmet, de støtter med ca 60 prosent av budsjetterte utgifter, resten må vi få inn lokalt. Så 35 000 bath kommer godt med.

Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp