Tilbake til nms.no Thailandblogg
Meny

Seminaret under motorveien

Last ned
Godt nytt år og tusen takk for at dere er med å dele troen på Jesus, utrydde fattigdom og bekjempe urettferdighet her i Thailand.
Del Facebook Twitter E-post

Under en av de mange motorveiene i Bangkok ligger Nong Mai, et lite samfunn med rundt 300 husstander. Midt i dette samfunnet ligger Lovsangshjemmet, som en grønn liten oase i alt det grå og triste. Nong Mai er et av de fattigste områdene i Bangkok og består av små enkle hus/skur. Området har mange sosiale utfordringer, det er mye rus og utrygge familiesituasjoner.

Diakoniavdelingens nyeste prosjekt «Sterke og trygge familier», et prosjekt NMS er med og støtter, har som mål å styrke familier i Thailand. Vi ser at skal vi skape trygge og gode samfunn så må vi begynne med å fokusere på å styrke familiene. Vi har hovedfokus i områder hvor Den evangelisk-lutherske kirken i Thailand (ELCT) allerede jobber.

I november arrangerte diakoniavdelingen et «sterke og trygge familier»-seminar i Nong Mai, i samarbeid med områdelederen der.

Dette er det andre «Sterke og trygge familier»-seminaret i år.  Det første gikk over to dager og ble arrangert i ELCT sin hovedkirke her i Bangkok.

Det var Juki som foreleste under seminaret. Han er fra Thailand, er kristen og er spesialist på barns rettigheter. Vi har brukt han på alle seminarene våre, siden han er både engasjerende og dyktig. Juki var veldig spent på forhånd, siden møterommet denne gang var utendørs, under motorveien, med godstog som gikk forbi og folk som satt og drakk og skålte utenfor gjerdet.

Vi var alle spente på om folk i nabolaget, og ikke minst foreldrene til barna i barnehagen vår ville delta. Områdelederen hadde reklamert for seminaret i flere dager over høyttaleranlegget, og vi var glade for å se at mer enn 100 personer var innom, og hvor de fleste var til stede hele dagen. Foreleseren ble veldig imponert over engasjementet hos de som deltok, og har nå et stort ønske om å arrangere en familieleir for disse neste år, i samarbeid med oss på diakoniavdelingen.

Områdelederen gjorde en veldig god innsats for at seminaret skulle bli vellykket. Han sørget for godt lydanlegg, for at området var rent og fint, at det var nok sitteplasser og at scenen var fin og innbydende. I tillegg sørget han for lunsj til alle fremmøtte. Han hadde også invitert folk fra distriktledelsen, og to stykker derfra var innom seminaret.

Diakoniavdelingens unge og nye medarbeiderne imponerte stort. De gjorde en kjempeinnsats med blant annet å lede gruppesamtalene. Det er også veldig fint å se at diakoniavdelingens nye leder er opptatt av, og ser viktigheten av å jobbe med dette temaet. Neste år skal prosjektet ha et hovedfokus i Nan i Nord Thailand. Der skal vi blant annet samarbeide med en stiftelse som heter “The Freedom story”. Det blir spennende!

Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp