Tilbake til nms.no Thailandblogg
Meny
Foto: Illustrasjonsfoto Last ned

Nådehjemmet- gir trygghet og håp

Nådehjemmet gir kjærlighet og omsorg til gravide jenter i en vanskelig livssituasjon.
Del Facebook Twitter E-post

De aller fleste av jentene som kommer der ønsker å adoptere bort barnet sitt, men i løpet av perioden de er på Nådehjemmet så ser de at det finnes alternativer, og de aller fleste forandrer mening og bestemmer seg for å ta vare på barnet sitt selv. En av disse er 23 år gamle Na.

Na er en ung mor på 23 år. Hun kommer fra en liten by i Nordøst-Thailand. Na er eldst av tre søsken, faren hennes døde da hun var fire år gammel. Na ble mor for første gang da hun var 20 år. Da forholdet til barnefaren tok slutt, begynte hun å selge mat på det lokale markedet. Barnet ble boende hos faren sin familie. Na hadde ingen erfaring med salg og kjøp, og tapte penger på det prosjektet. Da hennes mor fikk slag, måtte Na låne penger for å betale for sykehusbehandlingen av moren. Hun fikk etterhvert stor gjeld, og da noen bekjente av henne inviterte henne med til en øy i Sør-Thailand for å jobbe i en bar, så takket hun ja til dette.

Som barjente/prostituert så tjente hun gode penger. Etter å ha jobbet der en liten stund ble hun gravid. På dette tidspunktet hadde Na et forhold til to menn, og hun visste ikke hvem som var faren til barnet. Graviditeten medførte at hun mistet jobben, og Na hadde ingen plass å gjøre av seg. Hun torde ikke fortelle moren om graviditeten, for moren var fortsatt svak etter slaget, og Na ønsket ikke å gi henne flere bekymringer. Na kom i kontakt med Nådehjemmet. Hun spurte om å få bo der til barnet var født, til hun kunne levere det fra seg til adopsjon. Etter det så ville hun dra tilbake til Sør-Thailand og fortsette å jobbe som barjente fram til gjelden var nedbetalt.

Nådehjemmet tok i mot Na med åpne armer. Etter noen måneder fødte hun en nydelig sønn. Da hun fikk barnet i armene ble det umulig for henne å gi barnet fra seg. Mens Na har vært på Nådehjemmet så har hun hatt ukentlige samtaler med de ansatte der, og hun har forstått at det finnes alternativer.

Ett av disse alternativene er Tamar Center i Pattaya. Dette er et kristent senter som hjelper jenter som ønsker seg ut av prostitusjon. De tilbyr arbeidstrening og arbeid, samt de har et barnehagetilbud til barna som jentene har med seg. De ansatte på Nådehjemmet tok kontakt med Tamar, og Na har nå fått plass på dette senteret. Tanten hennes har lovet å ta seg av den videre behandlingen av moren, og siden Na vil få lønn fra Tamar så vil hun kunne betale ned på gjelden hun har opparbeidet seg. På grunn av koronaen så bor Na på Nådehjemmet enda sammen med sin lille sønn.

Morskjærligheten lyser av henne og vi gleder oss stort over at hun og sønnen får mulighet til et liv sammen.

Bildet er illustrasjonsfoto

 

Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp