Tilbake til nms.no Thailandblogg
Meny

Corona, og hvordan den påvirker livet vårt her i Thailand

Last ned
På Nådehjemmet har vi fått et nytt medlem, lille Mark. Egentlig skulle han hete March, siden han ble født i Mars måned, det var iallfall det lederen på Nådehjemmet hadde tenkt, da hun fikk bestemme kallenavnet hans. Moren forstod kanskje ikke godt nok engelsk og skreiv navnet med en k på slutten- Mark. Lille Mark ble født en måned for tidlig, han var bare litt over 2 kg da han ble født. Så liten og så sårbar, født midt under corona epidemien.
Del Facebook Twitter E-post

Thailand kom forholdsvis sent i gang med tiltakene for å hindre spredning av Corona. Først i forrige uke ble de internasjonale skolene stengt, og mine to gutter begynte da med hjemmeskole. Jeg har hjemmekontor de fleste av dagene, det har jeg hatt siden de strenge tiltakene ble innført i Norge. Etterhvert så har kirken jeg jobber i kommet med samme oppfordringen til sine ansatte, så nå har de fleste der også hjemmekontor. Gudstjenester og planlagte møter og seminarer er utsatt, og også reiser både innenlands og utenlands. Myndighetene kommer stadig med nye og strenge regler og oppfordringer. De truer med at dersom vi nå ikke samarbeider for å hindre spredning, så kan vi få de samme utfordringene som Italia har, at en ikke kan hjelpe alle som blir smittet.

Fortiden er alle kjøpesentrene stengt, i tillegg til underholdningssentre, barer og restauranter. Bare take away er lov. Matbutikker er åpne, alle blir sjekka for feber og må vaske hendene med alkohol før en får komme inn der. Flyplassene er enda åpne, men er nesten tomme. Myndighetene anbefaler alle til å holde seg i ro, og ikke dra ut av området de bor i. Så får vi se om de med dette kan kontrollere smitten. Det viktigste er at alle samarbeider, og fram til nå så er det mange som fortsatt har et litt for avslappet forhold til det.

Guttene mine og jeg er heldige midt oppi dette, vi bor i et godt og trygt område, med matbutikker og spiseplasser som tilbyr take away rett utenfor porten. Jeg tenker mye på de som bor tett i tett nede i slummen ved Lovsangshjemmet. Alle barna som skal holde seg mest mulig i ro, inne i de varme skurene sine. Både Lovsangshjemmet og barnehagen i Immanuel er stengt nå. Neste måned har barna sommerferie. Etter planen så skulle vi pusset opp den måneden, men pga viruset vet vi ikke om vi får arbeidere til å gjøre den jobben for oss.

   

Lørdagsklubbene i Nan holder også stengt, men de supre damene som driver de, har likevel mye annet de er engasjerte i. Nå har de deltatt på sykurs, hvor de har lært seg å sy munnbind, som de igjen deler gratis ut til mennesker i landsbyene.

Nådehjemmet har åpent, 7 kvinner og snart 3 barn bor der for tiden. Vi har gjort det vi kan for å forebygge smitte der, for å beskytte babyene våre.

Helseministeren i Thailand kom med en uheldig kommentar en dag, han ble så sint på noen utlendinger som ikke tok i mot gratis munnbind, og uttalte at han skulle jage ut utlendinger som ikke brukte maske og som smittet andre. Han beklaget senere det utsagnet, men jeg har iallfall funnet ut at det er bedre å gjøre som de 99 prosent andre i Bangkok- bruke munnbind. Og det et kanskje det mest synlige tegnet på at coronaen har inntatt Thailand, i tillegg til tomme butikker og restauranter og at det er mindre trafikk enn vanlig.

 

 

 

Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp