Tilbake til nms.no Thailandblogg
Meny
Last ned

Gjenbruk i Thailand

Vi har hevet oss på gjenbruksbølgen! Vi drømmer om at gjenbruk skal gi gode og viktige inntekter til arbeidet vårt i årene framover. Og ikke minst så ønsker vi å være et godt forbilde når det gjelder å ta vare på skaperverket vårt og redusere forbruk.
Del Facebook Twitter E-post

”SOAP FOR HOPE»

Soap for Hope ble startet av et firma som heter Diversey. Kort fortalt så handler dette om at ulike hoteller gir fra seg såper som gjester har brukt, og at Diversey deler ut rensemiddel og utstyr til å lage ny såpe.

Målene til Diversey er:

–       Å redde liv (i følge de så dør mer enn 7 millioner barn hvert år av sykdommer som kunne vært forebygget med en enkel håndvask).

–       Gi levebrød til lokalsamfunn gjennom resirkulering og produksjon av nye såper.

–       Gi hoteller mulighet til å redusere søppel ved å gi bort såper.

Nådehjemmet har vært heldig, og er nå blitt en del av dette konseptet. Diversey har gitt rensemiddel, utstyr og opplæring i hvordan en lager nye såper. Og ansatte og kommende mødre på Nådehjemmet er godt i gang med å selge såper som de har laget, til inntekt for arbeidet. Brukte såper får vi fra Conrad som er et luksushotell her i byen. Grupper som kommer på besøk til Nådehjemmet får nå mulighet til å kjøpe en opplevelsespakke som består i lage sin egen såpe, i tillegg til at de får servert drikke og et kakestykke i Garden cafe, kafeen som ligger i hagen til Nådehjemmet. Dette konseptet ønsker vi nå å videreutvikle med at vi vil invitere lokale grupper, som for eksempel kvinnegrupper fra ulike expat miljø/land til Kafe’ prat og såpelaging.

 

LOPPEMARKED

To dager en gang i måneden så arrangerer den lokale fundraisinggruppa loppemarked. I fjor ble de arrangert ved ELCT sitt hovedkontor, nå har vi utvidet det, og fra i år så arrangeres det loppemarked to dager i måneden også på Nådehjemmet. Målet vårt er å åpne våre egne gjenbruksbutikker. Den første butikken vil etter planen åpnes nå i år på Lovsangshjemmet (senteret der barnehagen vår også ligger). Lokale bidragsytere, hvor Berkeley internasjonale skole er den største, donerer brukte klær og ting. Berkeley har faktisk en egen vegg i resepsjonen på skolen hvor foreldre kan donere brukte ting og klær til arbeidet vårt  ”We make dreams come true”. Så det er fantastisk!

 

 

Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp