Tilbake til nms.no Thailandblogg
Meny
Last ned

Kjærlighet gir håp

Nådehjemmet gir kjærlighet, håp og støtte for gravide kvinner i en vanskelig livssituasjon. Hjemmet drives av den Evangeliske Lutherske kirken i Thailand, med støtte av NMS.
Del Facebook Twitter E-post

Mim er 24 år gammel og kommer fra en liten by i Nord-Øst Thailand. Hun er enebarn, faren jobber i militæret og moren er sykepleier. Begge foreldrene hennes kjenner til viktigheten av en god utdanning, og mulighetene det gir for en familie fra landsbygda. Mange drømmer blir oppnåelige dersom du får deg en god utdanning. En god utdanning åpner mange nye dører både for barnet og familien.

Derfor er en god utdanning et håp og en drøm for mange familier i Thailand.

Mim ble sendt til Bangkok for å studere ved et anerkjent universitet. Et universitet, som under de rette omstendighetene, ville kunne gi Mim en god fremtid, og foreldrene en bekymringsløs alderdom.

På dette universitetet møtte Mim en eldre senior student som skulle hjelpe henne med studiene. De ble forelsket, ble kjærester, men etter et år så ble det slutt.

Rett etter det ble slutt, oppdaget Mim at hun var gravid. Hun tok kontakt med barnefaren i håp om at han ville støtte henne og barnet, men det ville han ikke, han ville ikke ta noe ansvar. Mim bestemte seg da for å ta vare på babyen selv, selv hun følte seg fryktelig alene.

Mim fortsatte å studere så godt hun kunne. Kanskje prøvde hun å ignorere virkeligheten? Kanskje mistet hun håpet etter hvert som frykt og skam vokste? Samtidig vokste barnet inni henne. Da hun var 8 måneder gravid, måtte hun ta en pause i studiene. Etter å ha vurdert hvilke muligheter hun hadde, tok hun tilslutt mot til seg og fortalte det til moren.

Moren ble veldig sint, for hun ville at datteren skulle få en god utdannelse. Håpet og drømmene hun hadde for sitt eneste barn bleknet.

I en kultur av skam og skyld, og med et håp som forsvant, fant mor til Mim et sted der Mim kunne bo den siste måneden av svangerskapet. Moren skammet seg veldig. Hva ville folk i hjembyen si? Mim fikk ikke komme hjem, hverken til hjemmet sitt eller landsbyen. Dette måtte holdes hemmelig. Men Mim sin mor fant Nådehjemmet.

Nådehjemmet tok imot Mim med åpne armer, og med støtte og omsorg fra personalet på Nådehjemmet, fant Mim en vei videre for seg selv og sitt ufødte barn.

Etter fødselen bestemte Mim seg for å sende babyen sin til et fosterhjem, og fortsette med utdannelsen. Etter at hun blir ferdig uteksaminert og har fått en jobb, er planen hennes å ta vare på barnet sitt selv.

Drømmen hennes? … at moren en dag vil tilgi henne og ta ansvar for barnet, til hun selv er ferdig med studiene.

Nådehjemmet som drives av den Evangeliske Lutherske kirken i Thailand, med støtte av NMS, gir kjærlighet, håp og støtte for gravide kvinner i en vanskelig livssituasjon.

Kjærlighet gir håp.

Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp