Tilbake til nms.no Thailandblogg
Meny

Lovsangshjemmet- en oase under motorveien

Last ned
Lille Am gleder seg til en ny dag i barnehagen. Am bor sammen med foreldrene og en lillebror i et lite rom, i et skur under motorveien. Her er det ingen plass til å springe rundt og leke, og for en aktiv treåring så er det en drøm å kunne komme til Lovsangshjemmet. Her kan Am leke i trygge omgivelser, både ute på lekeplassen og inne i et klasserom med leker tilpasset alderen. Og kanskje det viktigste, her møter Am kjærlighet og omsorg fra trygge voksne.
Del Facebook Twitter E-post

Lovsangshjemmet gir et barnehagetilbud for barn i alderen 6 måneder – 4 år. I år går 35 barn i barnehagen. Felles for de alle er at de kommer fra slumområdene som ligger i Lovsangshjemmets nabolag.

Målet med barnehagen er å gi barna en trygg og god hverdag, hvor de blir overøst med kjærlighet og omsorg fra trygge voksenpersoner. I tillegg til det skal de ha et godt pedagogisk tilbud, med fokus på lek. Et tilbud som gir de en god forberedelse til den dagen de skal begynne på offentlig førskole.

Lovsangshjemmet ligger i et sosialt belastet område. Dette, og det at vi ikke kan tilby lærere noen god lønn, gjør at det er vanskelig å få utdannet personell til å ville jobbe hos oss. I år har vi bare en faglært lærer i barnehagen. Til tross for dette så er tilbudet i barnehagen av god kvalitet. Lovsangshjemmet har et godt rykte i nabolaget, og lederen for området skryter til alle som vil høre det om den gode barnehagen- Lovsangshjemmet. Nylig tok han med seg en delegasjon fra lokale myndigheter på besøk til Lovsangshjemmet, og det var mange godord å hente derfra.

Lovsangshjemmet har vært heldige. En av de mest anerkjente internasjonale skolene i Thailand- Bangkok Patana school, har engasjert seg i arbeidet som drives på Lovsangshjemmet, og bidrar i dag med opptrening og veiledning av ansatte i barnehagen vår, samt at barna fra Lovsangshjemmet jevnlig drar til Patana for å være sammen med barna der.

Patana driver sin barnehage etter modellen «Selvstendig læring» og vi på Lovsangshjemmet bruker deler av den metoden i vårt arbeid. Metoden går ut på at barna har en aktiv rolle i barnehagen, som det å velge hvilke leker de vil leke med. Barna må også ta ansvar for å rydde opp etter seg når de er ferdig med leken. I formingsaktiviteter er prosessen det viktigste, ikke resultatet. Barna blir i tillegg oppmuntret til å gjøre tinge selv, kle på seg selv, spise selv etc. For en nordmann så høres dette kanskje ut som selvfølgeligheter, men her i Thailand er det ikke det. I en tradisjonell barnehage i dette landet, så er programmet og aktivitetene veldig voksenstyrt.

Barna våre elsker å være i barnehagen! Alle bor i små hus, i små rom, med liten plass til fysisk utfoldelse. I barnehagen har de store og gode områder å bevege seg på. På lekeplassen kan de sykle, leke i sanden, huske, hoppe og danse. Inne kan de velge å være i kjøkkenkroken, jungelen, byggekroken, den kreative kroken eller lesekroken. Her er det noe for enhver interesse.

Hver dag får barna en sunn og god lunch. Etter en god lunch får de en forfriskende dusj, før de alle får en flaske melk og et teppe å sove på.

Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp