Tilbake til nms.no Thailandblogg
Meny
Foto: Privat Last ned

Bangkok-hilsen fra Vibecke og Jørgen

Første nyttårsdag landet vi Bangkok, spente og litt trøtte. Julen vi nettopp hadde feiret føltes plutselig veldig fjern.
Del Facebook Twitter E-post

Varmen som slo i mot oss, alle de smilende menneskene, duftene av grillet mat og trafikken gjorde inntrykk.

Annerledes

Selv om vi hadde vært i Bangkok før, opplevde vi det annerledes denne gangen, nå skulle vi jo bo og jobbe her. Feltkoordinator for NMS, Sunitra Tuangjaruwinai, møtte oss på flyplassen og kjørte oss til leiligheten. Her var det blomster, frukt og en innbydende leilighet som ventet på oss! Hun har vært enestående for oss!

Språkskole

Etter to dager med praktiske gjøremål var det bare å hive seg i det; språkskole. De første dagene var vi ganske øre og forsto ikke så mye av hva det hele gikk ut på. Mange rare ord og lyder som vi strevde med å uttale. Klassen besto av kjekke folk fra hele verden som av ulike grunner ønsket å lære thaispråket. En utrolig opplevelse å få lære dette språket som vi må innrømme er litt «nitnoy» vanskelig. Vi trenger nok litt mer tid til å bli trygge på språket, men prøver å snakke med thaiene så fort vi har anledning. De synes nok vi er litt rare og det blir mye latter når vi snakker i vei så godt vi kan! Dagene våre går mest til å pugge gloser og hjernen får virkelig trimmet seg. Det er nok veldig sunt!

Historien fortsetter under bildet

Besøk i slummen

På tross av intens språkundervisning, har vi har også fått anledning til å besøke barnehagene i slummen. Sist i anledning av åpningen av ny avdeling på Lovsangshjemmet. Det var en fantastisk opplevelse, barna sang og musikkskoleelevene hadde nydelig konsert. Vi er virkelig imponert over arbeidet med disse barna og ungdommene. Representanter fra Den norske ambassaden var tilstede og holdt flott tale. Arbeidet NMS støtter blir lagt merke til!

Kirkehistorie

I helgen var vi med på vigsling av ny biskop; Amnuay Yodwong, og ordinering av tre nye prester. To av prestene er de første kvinnelige prestene i kirken her. Seremonien begynte kl 13.30 og kirken og folk var pyntet til fest. Vi fikk blomsterkranser i døren og mange smil og varme hilsener. Det var en høytidelig gudstjeneste med både thailandsk danseoppvisning, spill av musikkskoleelevene, taler, forbønn og nattverd. Rørende! Deretter var det fest i hagen med underholdning, hilsener og fantastisk mat.

Vi har det fint her og tenker mye på jobben vi etter hvert skal utføre. Kontrastene mellom fattig og rik er store. Slummen gjør inntrykk. Det kommer til å bli meningsfullt og utfordrende.

Vibecke og Jørgen!

Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp