Tilbake til nms.no Thailandblogg
Meny
Last ned

Hjerterom på Nådehjemmet

Del Facebook Twitter E-post

Nam er tretti år gammel og ca. seks måneder gravid når hun kommer til oss. Hun er ikke helt sikker, har ikke vært hos legen enda. De siste nettene har hun sovet i en park. En kvinne hun traff syntes synd på henne og kontaktet Nådehjemmet og spurte om vi hadde plass. Barnefaren som er over 50 år, er gift, har fire barn og er arbeidsledig. Nam selv ønsker å reise tilbake til Nordøst-Thailand der hun har en tidligere kjæreste som fortsatt ønsker å ta imot henne og oppdra barnet som sitt. Etter to-tre dagers opphold på Nådehjemmet fikk Nam penger til turen og klær til seg og barnet. Hun vil bli fulgt opp av de ansatte på Nådehjemmet med telefonsamtaler.

Mødrene og barna

Ikke alle som kommer til Nådehjemmet blir værende til etter fødselen. Noen er som Nam, og får den hjelp de trenger før. Utfordringene kan være mange, både for jentene som kommer og staben som skal støtte og hjelpe. Noen av jentene kommer med traumatiske opplevelser i bagasjen og det kan virke inn på hele fellesskapet. Andre er humørspredere og skaper en god atmosfære i flokken. Ikke alle jentene fungerer like godt sammen, og da blir fellesmøter og samtaler viktig for å ordne opp i ting.
Mange av jentene har heller ikke noen i familien som kan støtte og hjelpe dem etter fødselen. Grunnene til det kan være mange. Barnefar er ute av bildet. Besteforeldrene har kanskje både ett og to barnebarn de passer på allerede, og har ikke krefter til å ta seg av flere. Da er det oftest fosterhjem som er alternativet. Vi har et nært samarbeid med en organisasjon, Stiftelsen Sahathai, som ordner det, www.sahathai.org. De har oppfølging av fosterhjem/barn og mor/barn inntil mor kan overta omsorgen for barnet igjen. Flere ganger i løpet av året har vi hatt besøk av tidligere beboere og barn. Det er godt å se når mor og barn er forenet igjen og kan være sammen.

Skifte i staben

Det blir mange forandringer i staben på Nådehjemmet i løpet av juni. Sawai som har jobbet som husmor/gartner i ca. ni år går inn i pensjonistenes rekker. Anja Markkanen og familien reiser til Finland etter endt tjeneste og det gjør også Alfhild og Eivind Hauglid. Så langt er det ikke noen ny misjonær plassert i arbeidet på Nådehjemmet, men NMS-misjonær Anne Storstein Haug vil være kontaktperson inntil evt. nye kommer. Hun vil være på Nådehjemmet ca. en dag i uka.

Også diakoniavdeling i Den evangeliske-lutherske kirken i Thailand (ELCT) trenger nye medarbeidere, så vær gjerne med å be om at de rette personene blir ansatt.

Volontør?

Dersom du ønsker å bli volontør, så ta gjerne kontakt. Vi har bruk for volontører både på Nådehjemmet og i andre avdelinger i kirkens diakoniarbeid.

Ta kontakt med Anne Storstein Haug: annesh@nms.no

Tekst: Alfhild Steinsbø Hauglid

Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp