Tilbake til nms.no Thailandblogg
Meny
Foto: Paitoon Meetee Last ned

Ny og bedre vei

Regntiden varer i mange måneder og kan ramme ganske hardt i Thailand. Da er det godt med en kirke og et lokalsamfunn som stiller opp for å gjenoppbygge og forbedre veiene i bygda.
Del Facebook Twitter E-post

Flere mennesker i menigheten reparerer veienSlik har de det i Ban Den i Nord-Thailand. Landsbyen ligger i naturskjønne omgivelser i fjellet, og her er «Use your talents» allerede en del av hverdagen til landsbyboerne. Kirketeamet er flinke til å samarbeide med lokalbefolkningen, for eksempel ved å reparere bambushusene sine eller lage ny vei slik at de eldre får bedre tilgang til hjemmet sitt.

Neste utfordring er broen over elven som skiller landsbyene fra hverandre. Broen er bygget for dårlig i forhold til klimaet og må fornyes nesten hvert år. Av og til flere ganger i året. Når regntiden kommer blir den i dårlig forfatning, og strømningen i vannet er sterk og få kan svømme. Derfor haster det med å forbedre broen, og prøve å gjøre den sterkere. Prestekona holdt på å drukne i elven her for noen år siden, og liker ikke når hun må vasse for å komme over elven.

I november ble et stort Use Your Talents-seminar i Chiang Rai i Nord-Thailand gjennomført. Her ble deltakere fra Thailand, Myanmar (Burma), Madagaskar, Kina, Japan og Norge samlet for å lære mer om ”Use your talents”, se på arbeid som allerede er i gang, og forstå hvordan man kan bruke denne metoden.

 

Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp