Tilbake til nms.no Thailandblogg
Meny
Foto: Paitoon Meetee Last ned

Fundraising

"Vi har ikke blitt utfordret skikkelig på lokal innsamling før nå". Dette er et av flere utspill som kom da Den evangelisk-lutherske kirke i Thailand (ELCT) startet opp sin egen Fundraisinggruppe i 2014.
Del Facebook Twitter E-post

Thailand er ikke et fattig land, men godene er skjevt fordelt. Det er mye korrupsjon, og man må bruke fantasien og kreativiteten – ispedd litt langsiktig tenkning – for å skaffe penger lokalt i landet.

I 2014 stiftet ELCT sin egen fundraisingsgruppe, med medlemmer fra diakoniavdelingen og misjonærer fra Norge og Finland. I 2015 gjennomførte gruppen tre seminardager. En av dagene fikk de profesjonell drahjelp fra Solveig Farner Haugen som var voluntør i slummen i Bangkok i fire måneder sammen med sin ferske ektemann. Hun hadde en inspirerende samling med fundraisingsgruppen der hun stilte spørsmålet ”Hvorfor” en rekke ganger:

  • Hvorfor klarer vi ikke å samle inn penger lokalt i Thailand?
  • Hvorfor har vi ikke startet med dette før?
  • Hvorfor har vi ikke godt nok informasjonsmateriell?
  • Hvorfor har vi ikke takket giverne våre godt nok?
  • Hvorfor har vi ikke noe system på innsamlingen vår?
  • Hvorfor benytter vi oss ikke bedre av våre internasjonale skoler og bedrifter?

Disse, og mange andre spørsmål – guidet oss frem til en framdriftsplan som kirken har god nytte av i dag. Ved å dele opp store utfordringer i små deler, kan man sakte, men sikkert prøve å bygge opp et bærekraftig innsamlingssystem for den fremtidige kirken.

I 2016 har gruppen blant annet vært i kontakt med flere internasjonale grupper og skoler, de har inngått samarbeid med en amerikansk internasjonal skole og en fransk skole i Bangkok. De holder på med å bygge opp et system for jevnlige loppemarkeder. Kontakten med det franske miljøet, har ført til at Nådehjemmet har fått en Coffee Shop i hagen som  har fått navnet Garden Café. I tillegg planlegges det en kafé og muligens bruktbutikk mer sentralt i Bangkok – så det er utrolig mye spennende som skjer!

Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp