Bangkok-hilsen fra Vibecke og Jørgen

Første nyttårsdag landet vi Bangkok, spente og litt trøtte. Julen vi nettopp hadde feiret føltes plutselig veldig fjern.

Varmen som slo i mot oss, alle de smilende menneskene, duftene av grillet mat og trafikken gjorde inntrykk.

Annerledes

Selv om vi hadde vært i Bangkok før, opplevde vi det annerledes denne gangen, nå skulle vi jo bo og jobbe her. Feltkoordinator for NMS, Sunitra Tuangjaruwinai, møtte oss på flyplassen og kjørte oss til leiligheten. Her var det blomster, frukt og en innbydende leilighet som ventet på oss! Hun har vært enestående for oss!

Språkskole

Etter to dager med praktiske gjøremål var det bare å hive seg i det; språkskole. De første dagene var vi ganske øre og forsto ikke så mye av hva det hele gikk ut på. Mange rare ord og lyder som vi strevde med å uttale. Klassen besto av kjekke folk fra hele verden som av ulike grunner ønsket å lære thaispråket. En utrolig opplevelse å få lære dette språket som vi må innrømme er litt «nitnoy» vanskelig. Vi trenger nok litt mer tid til å bli trygge på språket, men prøver å snakke med thaiene så fort vi har anledning. De synes nok vi er litt rare og det blir mye latter når vi snakker i vei så godt vi kan! Dagene våre går mest til å pugge gloser og hjernen får virkelig trimmet seg. Det er nok veldig sunt!

Les innlegget →

Nordøst i Ubon

Noe nytt er i ferd med å skje her i dette området.

Her er jeg ved bredden av elva Mekong(Haadasalung) i distriktet Khemmarat, som er det nordligste i Ubon fylke. Dette distriktet skal snart bli Thailands 78. fylke. Her er det mye spennende som vil skje fremover. I området er det flere kristne grupper tilknyttet ELCT. Om noen år vil det kanskje komme en menighet her?

Les innlegget →

Ungt kirkestyre

I dag ble det valgt et nytt kirkestyre - det yngste noensinne.

Etter at ny biskop ble valgt dagen før, var det i dag valg på nytt kirkestyre. Det er representanter fra flere distrikter. Ny biskop er Amnuay Yodwong, som fungerte som biskop i halve fjoråret. Ny generalsekretær er Sutin Somporn fra Buriram.

Blant medlemmene i styret er fem av ni under 40 år. To av medlemmene er kvinner.

Kirkestyret består nå av:

Amnuay Yodwong (58) fra Nan, biskop

Suthin Sompong (47) fra Buriram, generalsekretær

Winai Taarsa (44) fra Bangkok, kasserer

Witchukan Phanthuya (39) fra Bangkok, styremedlem

Wirotn Kaeosaart (34) fra Ubon, styremedlem

Peeratchai Santaweeded (31) fra Chiang Rai, styremedlem

Jongkolnee Samphachanyanon (53) fra Mukdahan, styremedlem

Narongchai Mayer (31) fra Chiang Rai, varamedlem

Buntham Angkana (35) fra Bangkok, varamedlem

I morgen er det offisiell avslutning av generalforsamlingen, vigsling av biskop og ordinasjon av tre nye prester. To av dem vil bli de første kvinnelige prestene i kirka.

Foto: Suomen Lähetysseura – Mekongin alue

Les innlegget →

Nettverksbygging blant kristne

IMI-kirken samarbeidet i mange år med NMS i Thailand, og på bakgrunn av de relasjonene som ble bygget den gangen, har IMI-kirken nå startet en stiftelse («Thailand kristne nettverk») som jobber med mange kirkesamfunn i hele Thailand. De arrangerte nettopp ungdomsleiren Impuls i Ubon by. Det er spennende å følge dette arbeidet, og kjekt å treffe gode venner og kolleger når jeg er i Thailand, sier pendlermisjonær Prakaikaew Phochan (Jeed).

Les innlegget →

Følg
blogg

Få varsel om nye blogginnlegg på e-post.


Expand Lukk Søk Meny Mer Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp