
MAT: Gjør gjerne middagen ekstra spesiell med dette festmåltidet fra Mali! Bildet er ment som illustrasjon.
Festmåltid fra Mali
Yassa au Poulet – Kylling med løksaus – er en typisk rett på mange små restauranter og gateboder med matservering i Mali. En rett som faller i smak hos de fleste - også her i Norge.
Antall porsjoner: 4
Ingredienser:
- 6 kyllingfileter
- 6 medium store løk
- 4 sitroner
- 2 ss sennep
- 6 ss olje
- 2 fedd hvitløk eller 2 ts hvitløkspulver
- 3 dl vann
- 1 buljongterning
- 1 ss svart pepper
- 1 ts rød pepper
- salt
- Tilbehør: ris eller marokkansk couscous
Fremgangsmåte:
- Kyllingfiletene kan gjerne deles opp i mindre biter.
- Bland sennep, hvitløk, sort pepper og saft fra sitronene til en marinade. Bruk halvparten av marinaden til å marinere kyllingen/kyllingbitene i minst to timer. Løken skrelles, strimles og blandes med resten av marinaden.
- Stek kyllingbitene i olje.
- Stek de marinerte løkstrimlene i olje til gyldne. Tilsett vann, buljong, rød pepper og salt etter smak. Ha i kyllingbitene og la dem koke i 30 minutter / til de er gjennomkokte. Noe av løkblandingen kan eventuelt serveres ved siden av.
Dessert: Lemburuuji – Frosne saftposer
I Mali får man kjøpt frosne saftposer i de mange butikkbodene. Mange kvinner får gode ekstrainntekter ved å selge disse. I kirken pleier kvinnene å lage saftposer til barna i menigheten til jul og påske.
Ingredienser:
- rød eller gul saft
- vann
- vaniljeessens
- vaniljesukker
Framgangsmåte:
- Bland en mugge sterk saft og tilsett noen dråper vaniljeessens og litt vaniljesukker. Rør godt.
- Hell saften i små plastposer og knyt igjen. Legg i fryseren til saften er blitt til is.
- Fortæres ved å bite et hull i det ene hjørnet av plastposen og suge ut saften etter hvert som den tiner.
Snadder!
Relaterte nyheter
No items found.
