Illustrasjonsfoto av mat

MAT: Gjør gjerne middagen ekstra spesiell med dette festmåltidet fra Mali! Bildet er ment som illustrasjon.

Festmåltid fra Mali

Yassa au Poulet – Kylling med løksaus – er en typisk rett på mange små restauranter og gateboder med matservering i Mali. En rett som faller i smak hos de fleste - også her i Norge.

Antall porsjoner: 4

Ingredienser:
  • 6 kyllingfileter
  • 6 medium store løk
  • 4 sitroner
  • 2 ss sennep
  • 6 ss olje
  • 2 fedd hvitløk eller 2 ts hvitløkspulver
  • 3 dl vann
  • 1 buljongterning
  • 1 ss svart pepper
  • 1 ts rød pepper
  • salt
  • Tilbehør: ris eller marokkansk couscous
Fremgangsmåte:
  1. Kyllingfiletene kan gjerne deles opp i mindre biter.
  2. Bland sennep, hvitløk, sort pepper og saft fra sitronene til en marinade. Bruk halvparten av marinaden til å marinere kyllingen/kyllingbitene i minst to timer. Løken skrelles, strimles og blandes med resten av marinaden.
  3. Stek kyllingbitene i olje.
  4. Stek de marinerte løkstrimlene i olje til gyldne. Tilsett vann, buljong, rød pepper og salt etter smak. Ha i kyllingbitene og la dem koke i 30 minutter / til de er gjennomkokte. Noe av løkblandingen kan eventuelt serveres ved siden av.
Dessert: Lemburuuji – Frosne saftposer

I Mali får man kjøpt frosne saftposer i de mange butikkbodene. Mange kvinner får gode ekstrainntekter ved å selge disse. I kirken pleier kvinnene å lage saftposer til barna i menigheten til jul og påske.

Ingredienser:
  • rød eller gul saft
  • vann
  • vaniljeessens
  • vaniljesukker
Framgangsmåte:
  1. Bland en mugge sterk saft og tilsett noen dråper vaniljeessens og litt vaniljesukker. Rør godt.
  2. Hell saften i små plastposer og knyt igjen. Legg i fryseren til saften er blitt til is.
  3. Fortæres ved å bite et hull i det ene hjørnet av plastposen og suge ut saften etter hvert som den tiner.
Snadder!
Del dette innlegget

Skrevet av:

NMS