Tilbake til nms.no Madagaskarblogg
Meny
Last ned

Jean de Dieu- Guds Johannes

Del Facebook Twitter E-post

Jeg blir stadig overrasket over Jean de Dieu- «Guds Johannes». Det er ca. et år siden jeg møtte ham første gang på et digitalt zoommøte. Jeg skulle vært på Madagaskar og på SALT (Lutheran Graduate School of Theology), men i stedet satt jeg med PC i koronaisolasjon på soverommet mitt i Kristiansand. Siden den gang er det blitt mange zoom møter, før jeg endelig fikk møtt ham i person denne høsten på Madagaskar.

Jean de Dieu er vennlig mann. Han kan fortelle at han vokste opp i en kristen familie, men det var ingen selvfølge at han skulle bli pastor. Han studerte først på Det politekniske Universitetet i Antananarivo før han sa seg villig til å bli pastor. Det var nytt for meg. Jeg blir også overrasket over at han har tre voksne barn mellom 26 og 32 år. Det er alderen på barna som overrasker. Han ser yngre ut enn det han faktisk er.

«Guds Johannes» har sin presteutdannelse fra SALT, hvor han i dag underviser i Det nye testamentet og gresk. 4 år etter presteutdannelsen, i 2004, kom han til Misjonshøgskolen (MHS) i Stavanger for å ta en Master i Teologi. Senere har han også tatt en Ph.D. i Stavanger, men denne gangen var MHS blitt til VID vitenskapelige høgskole.

I tillegg til å undervise på SALT, er Jean de Dieu koordinator for de 6 regionale seminarene (STPL) i den Gassisk Lutherske Kirken (FLM). Dette utgjør 50% av stillingen hans og er noe av det NMS er med på å støtte. Dette innebærer at Jean de Dieu det siste året har reist rundt på besøk til alle de regionale seminarene. Han er med på å samordne arbeid med pensum, undervisning og kompetansebygging av lærerne. Han oppmuntrer seminarene til å bli selvfinansiert og er ekspert på Use Your Talents (Bruk talentene) som han også skrev avhandlingen sin om.

For fremtiden håper Jean de Dieu at fokuset på å utdanne pastorer og evangelister opprettholdes. «Dette er selve kjernen i det vi holder på med». Han ser samtidig at det er mange utfordringer. Det er mangel på bøker, mange studenter trenger økonomisk støtte og lærerne trenger fornyelse og oppmuntring. Han har likevel tro på fremtiden og rollen som koordinator ser ut til å passe ham. Han avslutter intervjuet med å si «Much will be done»(Mye kommer til å bli gjort)!

Jo bedre kjent jeg blir med Jean de Dieu, jo mindre overrasket er jeg over at det til tider kan være vanskelig å finne et passende tidspunkt å møtes digitalt. Jeg ser stadig mer av alt han har å holde i. Han har mange og allsidige oppgaver som lærer ved SALT og som STPL Koordinator. Det oppleves meningsfullt å være med på.

Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp