Tilbake til nms.no Madagaskarblogg
Meny
Foto: Endre Hilleren Last ned

Lovasoa Cross-Cultural Competence Center

Kultur og kompetansesenteret i Antsirabe er etablert på området til den gamle norske skolen, og har fått navnet Lovasoa, som betyr den gode arven. Her har NMS og FLM opprettet et senter med gjestehus, bibliotek, arkiv og musikkstudio med støtte fra NORAD.
Del Facebook Twitter E-post

På Lovasoa får norske studenter oppleve og ta del i arven etter 150 år med norsk misjonsarbeid på Madagaskar. I løpet av det siste året har omtrent 120 norske studenter besøkt Lovasoa.

Studenter samlet for samvær og deling av opplevelser

De har blant annet tatt del i arbeid på sykehus, døve- og blindeskoler, fengsel, omsorgslandsbyer for psykisk syke og barnehjem. Her får studentene et innblikk i hva misjonen har bidratt med på Madagaskar, og kirkens bidrag i det gassiske samfunnet i dag.

Studentenes opplevelser fører ofte til et større engasjement, og mange penger har blitt samlet inn til gode formål. Dette har ført til bedre levekår for menneskene som bor ved institusjoner som samarbeider med Lovasoa. Institusjonene får også støtte fra Lovasoa for å legge til rette for studenter, dette skal bidra til å styrke institusjonene og motivere til samarbeid og utveksling.

Lovasoa er også et senter for lokal kompetanseutvikling, og legger til rette for samarbeid mellom institusjoner i Norge og på Madagaskar. Lovasoa har blant annet tilrettelagt for konferanser om landbruksutvikling, sosialt entreprenørskap og overgrep mot barn.

Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp