Tilbake til nms.no Madagaskarblogg
Meny
Foto: Endre Hilleren Last ned

En 150 år gammel kirke som fortsatt vokser

Den gassisk lutherske kirken på Madagaskar (FLM) er en av de hurtigst voksende kirkene på det afrikanske kontinentet. I 2017 feirer FLM 150 års jubileum.
Del Facebook Twitter E-post

FLM er den tredje største lutherske kirken i Afrika, og preges av stor vekst og høy oppslutning. I dag teller kirken et sted mellom 3,5 og 4 millioner medlemmer. I forkant av kirkens generalsynode høsten 2016 ble avtroppende kirkepresident, doktor Rakato Endor Modeste spurt om hvorfor kirken på Madagaskar lykkes så godt med evangelisering, mens «vestlige kirker» erfarer at oppslutningen er dalende. Kirkepresident Modeste svarte da at «vi er lei av ord og vi bærer hverandres byrder. På Madagaskar handler evangelisering altså om å dele ordet, både i ord og handling. En tanke som bærer frukt.

Den gassiske kirken har, slik jeg har erfart det, et stort «åndelige» fokus med nærhet til Jesus og tid for bønn og salmer på alle møter. Kirkens viktigste fokus må alltid må være Jesus, gav den tidligere kirkeledelsen sterkt utrykk for.

Tekst: Lise Tørnby, leder av NMS Global

Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp