Tilbake til nms.no Madagaskarblogg
Meny
Foto: Solondrazany Manoela Last ned

En farlig røver ble Jesu disippel

Del Facebook Twitter E-post

Sørdelen av Madagaskar har vært kjent for kvegrøvere. De har blitt veldig voldelige de siste to årene på grunn av tørke og matmangel. En periode måtte staten sende militæret med bevæpnede soldater for å kunne stoppe dem. Den gassisk-lutherske kirken valgte å øke forkynnelsen av evangeliet og utvikling av lokale ressurser i jordbruk og kvegoppdrett for å skape fred i området.

Synodpresidenten i Andriry Betroka, Solondrazany Manoela forteller oss at det skjedde et under dette året. En leder av bandittene tok imot Jesus. Han har opplevd stor forandring i livet sitt. Jean Claude heter han. Han var en venn av Remenabila, en berømt røver på Madagaskar som ble skutt av militæret for en del år siden.

Hele historien stopper ikke der. Jean Claude vil ikke beholde for seg selv det han har fått fra Gud. Han vil dele det videre. Den farlige røveren er blitt en Jesu disippel. Han har begynt å reise rundt sammen med de kristne, og har besøkt mange landsbyer. Om kveldene har de hatt møter med ungdomskoret ute under åpen himmel. De har da vist Jesus-film oversatt til Bara-dialekten. Mange folk har omvendt seg etter at de har sett på filmen og hørt hans vitnesbyrd. De kjente ham og visste hvordan han hadde levd. Ingen andre enn Gud kunne forandre en sånn mann, sa folket. Det står skrevet i Esekiel 36:26: “Jeg gir dere et nytt hjerte, og en ny ånd gir jeg inni dere. Jeg tar steinhjertet ut av kroppen deres og gir dere et kjøtthjerte i stedet.”

Ryktene om den nye disippelen har spredt seg til og med blant røverne. Mange har gitt sitt liv til Jesus, og mange av landsbyene har opplevd fred og sikkerhet etterpå. Det har vært så mange som vil bli døpt i dette området, sier synodpresidenten, at det har blitt en stor utfordring for ham å skaffe nok prester til å utføre dåpene.

Tekst: Rivoniaina Razakandriana

 

 

Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp