Tilbake til nms.no Madagaskarblogg
Meny
Foto: Stine H. Pedersen Last ned

Vil hjelpe andre med det han er god til!

- Mange i min familie og av mine venner i landsbyen kan ikke lese og skrive, men det kan jeg. Jeg har gått på skole i 9 år, så da Fanilo, den lokale kirkens frivillige utviklingskomité, spurte meg om å undervise, sa jeg ja.
Del Facebook Twitter E-post

Dolin Raklotomamagy er en av volontørene som har sagt ja til å undervise andre i det han er god til. Når landsbyudviklingsprosjekter starter i et nytt område, begynner de med en undersøkelse rundt de lokale forholdene. Basert på denne undersøkelsen blir Fanilo, sammen med de lokale mydigheter og landsbyutviklingsprosjektet, enige om hvilke forhold de vil begynne å arbeide med.

I Vavan’ny Fiherenana, nær Toliara, er det 45% av de voksne som ikke kan lese og skrive. Mange har ikke råd til å gå i skole, er blitt gift tidlig, har hjulpet deres foreldre på åkeren eller med å passe dyr. Andre har ikke gått på skolen fordi foreldrene deres ikke ser verdien i det.

Derfor er lese-og skriveopplæring av voksne noe av det første de startet med i Vavan’ny Fiherenana. Fanilo består av lokale som kjenner familiene og naboene deres og vet hvem som er dyktig til hva. Fanilo velger ut og oppfordrer dyktige folk innen forskjellige områder til å bli volontører. Volontørene får ekstra opplæring innen deres fagområde og opplæring i hvordan man underviser. Fagområderne er bl.a. lese- og skriveopplæring, risdyrking, dyrking av grønnsaker, husdyrhold, helse og jordmødre.

Tekst: Stine H. Pedersen

Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp