Tilbake til nms.no Kamerunblogg
Meny
Foto: Øystein Kaldhol og Maria Indrøy Risanger (innfelt) / NY STUDIEKOORDINATOR: Åshild Jensen er NMS' nye studiekoordinator i Kamerun, og skal jobbe i Ngaoundéré. Last ned

Åshild er ny studiekoordinator i Kamerun

I dag reiser Åshild Jensen til Ngaoundéré i Kamerun hvor hun skal jobbe som studiekoordinator for NMS.
Del Facebook Twitter E-post

Åshild Jensen er NMS’ nye studiekoordinator for NMS Exchange i Kamerun. I dag, fredag, setter hun seg på flyet i retning Ngaoundéré, hvor hun skal jobbe med utveksling av studenter som skal ha praksis ved sykehus og skoler i byen.

Åshild Jensen er NMS’ nye studiekoordinator i Kamerun, og skal jobbe i Ngaoundéré. Foto: Maria Indrøy Risanger

Søndag var det utsendelsesgudstjeneste i Vågsbygd kirke. NMS var representert med Espen Topland (rådgiver migrasjon) og Siri Nyen (avtroppende studiekoordinator). Men hvem er NMS’ nye studiekoordinator for NMS Exchange?

– Jeg kommer opprinnelig fra Arendal, men er oppvokst på Klepp i Rogaland, og har bodd mange år i Alta. I tillegg har jeg bodd to år i Paris, seks år i Mali, og de siste 11 i Kristiansand. Opprinnelig er jeg barnehagelærer, og har i tillegg utdanning innen religion, språk og interkulturelt arbeid. Jeg har alltid arbeidet innen det interkulturelle feltet, og har jobberfaring fra Hald internasjonale skole (ved NMS-linjen Connect), misjonsarbeid i Paris og Mali, og migrasjonsarbeid i Norge (barnehage og frivillighet).

– Hvilke forventninger har du til tiden som ligger foran deg?

– Jeg gleder meg til å bli kjent med nye kollegaer i Kamerun og Norge, få nye venner, bli med i kirken, samarbeide med institusjoner i Kamerun og Norge, og være tett på norske studenter. Det er spennende å lære nye ting, og jeg går nå inn i en periode der jeg vil lære mye nytt. Nå er jeg selvsagt litt spent, men det er en god og boblende spenning.

Jobben som studiekoordinator for NMS Exchange innebærer at Åshild skal tilrettelegge for praksis for studenter i forskjellige profesjoner fra ulike universiteter og høgskoler i Norge.

– Dette innebærer blant annet at jeg skal samarbeide med utdanningsstedene i Norge og praksisstedene i Ngaoundéré, og følge opp studentene gjennom veiledning, sier hun.

UTSENDELSESGUDSTJENESTE: Søndag var det utsendelsesgudstjeneste for Åshild Jensen i Vågsbygd kirke. Foto: Privat

– Hva er ditt forhold til Kamerun fra tidligere?

– Jeg har selv ikke vært i Kamerun tidligere. Men da jeg fram til 2012 jobbet i Mali, hadde jeg flere kollegaer fra Kamerun, sier Jensen.

Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp