Tilbake til nms.no Kamerunblogg
Meny
Foto: Egil Reindal Last ned

Reisebrev fra Egil Reindal

I oktober satt jeg meg igjen på flyet til Kamerun for å undervise på Bibelskolen i Meng. Turen var i utgangspunktet ikke planlagt fra min side siden det skulle være et presteskole-kull som jeg allerede har undervist, men i september fikk jeg spørsmål fra lærerrådet på om jeg kunne komme likevel. Det var 8 studenter som ikke hadde fulgt mitt opplegg i evangelisering og lærerrådet ville at disse skulle få del i kurset. Vel fremme i Ngaoundere viste det seg at alle studentene ville følge kurset, så jeg hadde 28 studenter disse to ukene.
Del Facebook Twitter E-post

Evangelisering i praksis

Selv om mange hadde fulgt mitt opplegg tidligere, virket klassen som helhet takknemlig for ukene. Vi hadde tre ettermiddager ute på evangelisering, snakket med 235 personer. Av disse var 100 muslimer. Av de andre traff vi mange som hadde passivisert sitt kirkeforhold. Noen av de ville gjenoppta det etter samtalen. Noen muslimer var også interessert i å knytte nærmere kontakt og få mer undervisning. Det var mange positive tilbakemeldinger. Studentene vil fortsette med evangelisering en gang i uken fram til jul.
Planen er å komme tilbake i november neste å og fullføre kurset. Hovedfokus da vil være mer rettet mot evangelisering blant muslimer.

Jordbrukssenteret

På jordbrukssenteret er det spennende å følge med. Dewa Etienne, lederen der, hadde greid å få opp å gå den gamle Serigstad fôrhøsteren som lå i en skraphaug for noen år siden. Jeg er storlig imponert. Det slåes gress på stasjonen, men det bør nok slås oftere enn den ene gangen det er bevilget penger til å slå. Dewa selv mente en burde slå tre ganger i løpet av regntiden. Fôrhøsteren vil kunne brukes til å slå i palmelunden, men det vil kreve noe ryddearbeid i forkant. Det vil trygge palmelunden mot tørketidsbrannene.

Sjelesorgopplæring

Neste år vil det også bli oppstart for seminar/skole innenfor sjelesorg/forbønnstjeneste etter den lesten som noen fra Kamerun har fått opplæring i i Øst-Afrika. Det blir et en-ukes kurs, sannsynligvis i hovedstaden Yaounde. Planleggingen er allerede i gang og vi håper også å gjøre bruk av den sjelesorgboka som nå er kommet både på engelsk og fransk. Vi leter for tiden etter midler til å få til et slikt kurs. Sentrale medspillere i dette arbeidet er generalsekretær ved det teologiske universitetet i Yaounde, Frouisou Samuel og kona, Marie-Claire, Mounkine Zacharie, prest i Brødrekirken som jobber med en PHD innen sjelesorg, og Baiguele Jean og kona. Baiguele er nå på presteskolen i Meiganga. Vi håper og ber om at dette arbeidet må bli til velsignelse og vekst i kristenlivet for mange i Kamerun.

Les mer om evangelisering i Kamerun

Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp