Tilbake til nms.no Kamerunblogg
Meny
Foto: Eline Rangøy Last ned

Stas med vaselin i Foubarka

På grunn av urolighetene i Kamerun har det vært vanskelig å få sendt støtte fra Norge, men nå har de fleste prosjektene fått støtten sin og dermed kan beboerene i den tidligere leprakonlonien Foubarka få nye forsyninger.
Del Facebook Twitter E-post

Utdeling av mat

Det er sjefen på helsesenteret i Mbe som kjøper inn og fordeler. Denne gangen hadde hun også kjøpt inn en boks vaselin til hver. Da ble de jubel. I tillegg fikk beboerene mais, ris, olje, løk, buljong mm. I tillegg ble det diskutert hva man kan gjøre for at man på Foubarka kan ble mer selvforsynt.

Aldri så galt at det ikke er godt for noe

På grunn av strengere statlig kontroll av pengeoverføringer fra utlandet har prosjektene NMS støtter i Kamerun ikke fått penger på over et halvt år. Dette har gitt en smakebit på hvordan det blir hvis man en dag ikke lenger får støtte utenfra. Man må tenke nytt: Hva har vi her og nå, og hvordan kan vi forvalte det på best mulig måte til hjelp for alle. Beboerene i Foubarka hadde forretningsideen å kjøpe peanøtter nå når det er billig og så selge igjen i mars-april når prisen gjerne har doblet seg. For pengene de tjener på dette vil de kjøpe inn de de trenger for å plante mais og deretter kjøpe seg en mølle.

Leprakolonien Foubarka

NMS støtter også den tidligere spedalskekolonien Foubarka. Den ble bygget for 70 år siden og hadde på det meste 300 pasienter. I dag er det 11 familier igjen som får hjelp til mat og husly, og senteret tar ikke inn nye beboere. Lepra er ikke utryddet i Kamerun, men de som blir eller er spedalske i dag får behandling der de bor og samles ikke lenger i klinikker som Foubarka. De som bor her nå er ferdigbehandlet for sin lepra, men på grunn av handikap og behov for medisinsk oppfølging er det bestemt at de skal få fortsette å bo på dette senteret livet ut.

Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp