Tilbake til nms.no Kamerunblogg
Meny
Foto: Mireille Yinfene Last ned

Generalforsamling og ny generalsekretær i EELC

8.-12. mai var kirken samlet til generalforsamling i Touboro på grensen til Tchad og Den Sentralafrikanske republikk. 521 delegater fra hele landet stemte frem Oumarou Batoure Raphael som ny generalsekretær, men også andre viktige diskusjonen er bestemmelser ble tatt.
Del Facebook Twitter E-post

Planene om å bygge en større kirke i tide til arrangementet strandet og det store møteteltet som var bestilt kom ikke. Men arrangørene brukte sine talenter og ved hjelp av det lille kapellet og et litt mindre møtetelt utenfor sørget de for at alle fikk med seg det som skjedde.

Oumarou Batoure Raphael ble valgt til ny generalsekretær i EELC. Foto: Issa Iya

Valg av generalsekretær

Nåværende generalsekretær Hamidou Djoulde har hatt posten i 8 år og kunne derfor ikke gjenvelges. Av de fire kandidatene som stilte var det Oumarou Batoure Raphael som ble valgt. Men valget var så jevnt at det måtte to valgrunder til for at vinneren kunne tilfredstille kravet om mer enn halvparten av stemmene. Oumarou har frem til nå jobbet på videregående skole i Bertoua. De andre kandidatene var pensjonert prefet Halpha Emmanuel, regnskapsfører på sykehuset i Ngaoundere Noho Sei Allah og lærer på ColPro Mobeang.

Flere kvinnelige delegater

Selv om ingen kvinner stilte som kandidat til posten som generalsekretær så var leder kapasitetsbyggingsprosjektet i kirken, Jean Christophe Bassané, glad for å se at flere menigheter enn før hadde send kvinner som delegater.

Selvstendighetskomite

Bassané har fått i oppdrag å lede en utviklingskomite som skal planlegge og komme med forslag til hvordan kirken og institusjonene skal klare seg selv økonomisk fremover. Gruppen fikk presentert litt av arbeidet de har gjort så langt og fikk gode tilbakemeldinger.
NMS og den amerikanske misjonen ELCA har tradisjonelt vært kirkens største partnere og støttespillere. Nå har begge organisasjonene bare 2-3 misjonærer hver igjen i Kamerun og det snakkes det om med bekymring.

Enok Hoyuamne, feltkoordinator for NMS i Kamerun. Foto: Mireille Yinfene

NMS representert

NMS var representert ved feltkoordinator Enok Hoyuamne og HR-ansvarlig Mireille Yinfene. Førstnevnte holdt en liten hilsen på vegne av NMS som partner og støttespiller.

En dag for skaperverket

Professor fra UPAC-universitetet i Yaounde dr. Marcel Ngirinshuti var også invitert til å holde et innlegg. Han presenterte for forsamlingen hvor viktig det er at kirken engasjerer seg i miljøspørsmålet og kjemper mot klimaendringene. Dette inspirerte deltakerne og det ble bestemt at kirken skal dedikere en gudstjeneste i året som miljø-søndag. Ellers har kirka også en søndag for kvinner og ungdom. Dette er noe prosjektleder i miljøprosjektet Therese Nocke har kjempet for lenge så hun var meget fornøyd med arrangementet.

Les mer om arbeidet med å utvikle kirken i Kamerun
Les mer om arbeidet NMS støtter innen miljø i Kamerun

Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp