Tilbake til nms.no Kamerunblogg
Meny
Foto: Eline Rangøy Last ned

Gjennomgang av året som gikk for miljøprosjektet

Kirken når stadig lengre med sitt budskap om å bevare miljøet og planeten. Her er en liten oppsummering av hva som ble gjort i 2018.
Del Facebook Twitter E-post

Planteskolen i Sakdje.

Treplanting

I alt ble det plantet ut 1537 trær i ulike menigheter nord i landet. Det er frivillige i kirken som nå har jobben med å vanne og beskytte de unge og håpefulle plantene.

Planteskole

For å forsyne et økende behov for trær ble det opprettet en planteskole. 38 frivillige har plantet, vannet og passet på 10.000 trær. Planen er at disse skal plantes ut i løpet av regntiden i 2019. Sitron, grapefrukt, appelsin, cashew, moringa og akasie er blant tresortene son er valgt ut.

Vedbesparende ovn testes

Vedbesparende ovner

80 deltagere fikk lære hvordan man kan lage vedbesparende ovner. Disse får i oppdrag å også lære opp andre i menighetene og landsbyene de kommer fra. I løpet av kurset ble det bygget ovner til flere av enkene i landsbyen undervisningen var i.

Kampanjer for miljøet

Til tross for dårlige og oversvømte veier og en bil som kollapset midt i ødemarken ble det holdt 4 bevisstgjøringskampanjer. Her deltok medlemmer fra 48 ulike menigheter, imamer, landsbyledere, politikere og representanter fra myndighetene. Her ble klimautfordringene og mulige løsninger presentert og forklart, samt individets og samfunnets ansvar i arbeidet.

I desember dro hele ledelsen i kirka nord til Garoua for å snakke med myndighetene der. Biskopen presenterte kirkens engasjement for miljøet og inviterte myndighetene til videre å støtte kirken sitt arbeid for å bedre situasjonen til befolkningen gjennom bærekraftig utvikling. Divisjonslederen lovet å jobbe side om side med kirken og et landområde på 5 hektar ble satt til disposisjon for kirkens treplantingsprogram.

Undervisning i kirka

Fremtidige prester, evangelister og katekister fikk også grundig innføring i grunner til og løsninger på klimakrisen. Skal budskapet nå virkelig ut til den mest avsidesliggende landsbyen er det disse som må gå med beskjeden.

Miljøprosjektet i Kamerun

  • Kirken i Kamerun, EELC, startet i 2015 et prosjekt for å hindre ørkenspredning i landet og endre holdningene til befolkningen.
  • Målet er å mobilisere lokalbefolkningen til i fellesskap å finne løsninger på de utfordringene klimaendringene gir og ansvarliggjøre myndighetene.
  • Blant aktivitetene er:
    • treplanting og skogbevaring.
    • opplæring i å bygge vedbesparende ovner.
    • undervisning i hva klimaendringene er, konsekvenser og mulige løsninger.

Les mer om arbeidet NMS støtter innen miljø i Kamerun

Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp