Vil ha miljø inn som pensum

Foto: Eline Rangøy Last ned
Kirken har siden 2015 hatt et prosjekt gående med å undervise om klimautfordringene i utvalgte landsbyer. Nå vil de ha miljø inn som pensum på alle nivåer i skolesystemet og de håper at det offentlige følger etter.
Del Facebook Twitter E-post

6. og 7. mars arrangeres derfor en konferanse for å få ideer til hvordan pensum kan se ut på for de ulike aldersgruppene og for å få oppmerksomhet fra andre utenfor kirken.

Temaer

Med på talerlisten er tidligere Kamerunmisjonær og økoteolog Tom Sverre Tomren. Han er for tiden i Kamerun og underviser på kirkens institutt i Meiganga en uke. Tidligere leder av kvinnebevegelsen er også invitert til å snakke om et tidligere treplantingsprosjekt og hvorfor det ikke lyktes. En representant fra et av universitetene i hovedstaden kommer også og vil presentere sin analyse av miljøarbeidet til kirkene sør i landet. I tillegg vil en representant fra energi- og utviklingsdepartementet holde et innlegg. Talerlisten og alle temaene er enda ikke helt komplett så flere vil bidra.

Inviterte

Invitasjoner sendes i disse dager ut til representanter for alle involverte departementer. miljø, utdanning, helse mm. Men konferansen er generelt åpent for interesserte. Prosjektleder Therese har også fått kontakt med den største radio- og tv-stasjonen som vil dekke begivenheten. «Hadde vi hatt mer penger skulle vi leid den største møtesalen i byen og sendt ut invitasjoner i øst og vest, men det får bli neste gang», sier prosjektlederen som håper at så mange som mulig av de inviterte har mulighet til å komme.

Kirkens skoler

Kirken driver i dag flere skoler. Det er barnehage, grunnskole, videregående, bibelskoler og presteskole. Målet er at man skal undervise i miljø- og klimautfordringene på alle disse. Tom Sverre Tomren har allerede hatt noe undervisning på presteskolen og er innstilt på å ta flere turer til Kamerun i årene som kommer.

Følg hva prosjektleder Therese Nocke skriver om arbeidet på facebook (det meste er naturlig nok på fransk).

Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp