Tilbake til nms.no Kamerunblogg
Meny
Foto: Eline Rangøy Last ned

Vil ha miljø inn som pensum

Kirken i Kamerun har siden 2015 hatt et prosjekt gående med å undervise om klimautfordringene i utvalgte landsbyer. Nå vil de ha miljø inn som pensum på alle nivåer i skolesystemet og de håper at det offentlige følger etter.
Del Facebook Twitter E-post

6. og 7. mars arrangeres derfor en konferanse for å få ideer til hvordan pensum kan se ut på for de ulike aldersgruppene og for å få oppmerksomhet fra andre utenfor kirken.

Temaer

Med på talerlisten er tidligere Kamerunmisjonær og økoteolog Tom Sverre Tomren. Han er for tiden i Kamerun og underviser på kirkens institutt i Meiganga en uke. Tidligere leder av kvinnebevegelsen er også invitert til å snakke om et tidligere treplantingsprosjekt og hvorfor det ikke lyktes. En representant fra et av universitetene i hovedstaden kommer også og vil presentere sin analyse av miljøarbeidet til kirkene sør i landet. I tillegg vil en representant fra energi- og utviklingsdepartementet holde et innlegg. Talerlisten og alle temaene er enda ikke helt komplett så flere vil bidra.

Inviterte

Invitasjoner sendes i disse dager ut til representanter for alle involverte departementer. miljø, utdanning, helse mm. Men konferansen er generelt åpent for interesserte. Prosjektleder Therese har også fått kontakt med den største radio- og tv-stasjonen som vil dekke begivenheten. «Hadde vi hatt mer penger skulle vi leid den største møtesalen i byen og sendt ut invitasjoner i øst og vest, men det får bli neste gang», sier prosjektlederen som håper at så mange som mulig av de inviterte har mulighet til å komme.

Kirkens skoler

Kirken driver i dag flere skoler. Det er barnehage, grunnskole, videregående, bibelskoler og presteskole. Målet er at man skal undervise i miljø- og klimautfordringene på alle disse. Tom Sverre Tomren har allerede hatt noe undervisning på presteskolen og er innstilt på å ta flere turer til Kamerun i årene som kommer.

Følg hva prosjektleder Therese Nocke skriver om arbeidet på facebook (det meste er naturlig nok på fransk).

Miljøprosjektet i Kamerun

  • Kirken i Kamerun, EELC, startet i 2015 et prosjekt for å hindre ørkenspredning i landet og endre holdningene til befolkningen.
  • Målet er å mobilisere lokalbefolkningen til i fellesskap å finne løsninger på de utfordringene klimaendringene gir og ansvarliggjøre myndighetene.
  • Blant aktivitetene er:
    • treplanting og skogbevaring.
    • opplæring i å bygge vedbesparende ovner.
    • undervisning i hva klimaendringene er, konsekvenser og mulige løsninger.

Les mer om arbeidet NMS støtter innen miljø i Kamerun

Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp