Tilbake til nms.no Kamerunblogg
Meny
Foto: Gunnar Rangøy Last ned

Ballen begynner å rulle for anti-korrupsjonsarbeidet

I høst startet kirken et arbeid for å bekjempe korrupsjon både i kirka og i samfunnet ellers. Det ikke en enkel oppgave, men ved å samarbeide med blant andre den statlige antikorrupsjonskomiteen (CONAC) håper man på å nå langt med arbeidet.
Del Facebook Twitter E-post

Partneravtale med staten

Tidligere i oktober var prosjektlederen og den nasjonale biskopen i hovedstaden Yaounde for å treffe lederen for det statlige arbeidet. De var veldig fornøyde med møtet og CONAC var imponerte og glade for at et kirkesamfunn kaster seg så målbevisst inn i kampen. Senere i år, men presidentens velsignelse skal kirken og CONAC signere en partnerskapsavtale for arbeidet. En representant for CONAC skal allerede til helgen bli med på et stort ungdomsarrangement i regi av kirken for å snakke om korrupsjon.

Startfasen

Som et første ledd i arbeidet er det laget et spørreskjema som deles ut i menighetene og på offentlige kontorer. Dette for å kartlegge litt bedre folks oppfattelse av korrupsjon og hvor skoen trykker. Korrupsjon finnes over alt og på alle nivåer i samfunnet, men er det noe som skiller seg ut som et problemområde mange er opptatt av?

Forbud mot spørreskjema

De aller fleste steder er antikorrupsjonsarbeidet og spørreskjemaene tatt godt i mot. Folk er glade for at kirken engasjerer seg i arbeidet. Men i en landsby vest i landet fikk pastoren forbud mot å distribuere skjemaene av sous-prefeten (fylkesordfører/ordfører). Han ville ikke ha noe av at kirken forstyrret freden med slikt arbeid. Han skrev til og med et brev til kirken sentralt der han forbød dette. Heldigvis hadde pastoren allerede fått 100 personer til å fylle ut, så litt data derfra har man fått likevel.

Les mer om arbeidet med å utvikle kirken i Kamerun

Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp