Tilbake til nms.no Kamerunblogg
Meny
Foto: Gunnar Rangøy Last ned

Kirkeplanting i Kamerun

Selv om NMS og andre misjonsorganisasjoner har jobber i Kamerun i rundt 100 år så er det flere unådde folkeslag igjen å gå til. I NMS sin samarbeidskirke er det pastor Adolph Telesam som leder evangeliseringsarbeidet og han har en klar strategi for arbeidet.
Del Facebook Twitter E-post

Telesam står og peker på et kart over Kamerun som han har hengende på kontoret. Han forteller om strategien sin for evangeliseringsarbeidet. Langs grensen til Nigeria er det et strekk der kirken ikke har noen menigheter. Både her og på andre siden av grensen står islam sterkt forteller han. Det er mange muslimer ellers der kirken jobber i Kamerun også, men Telesam er mer bekymret for påvirkningen fra Nigeria. Derfor vil han at kirken skal fokusere på å bygge kirker her for å demme opp for den.

Han er akkurat kommet tilbake fra en ukes lang evangeliseringsturné i landsbyen Kontcha, på grensen til Nigeria. Teamet som dro delte seg i to grupper da de ankom. Den ene gikk på markedet og ut i byen for å informere og den andre gikk å samlet de kristne som man visste om i byen. De viste Jesus-filmen og holdt møter. En som var med forteller at muslimene i byen likte godt Jesus-filmen og særlig alle miraklene som Jesus gjorde. Da han mettet 5000 klappet alle som så på, men når man begynner å snakke om at de må ta imot Jesus rister de på hodet. Det gjenstår et godt stykke arbeid før de vil forlate islam.

Kirkeplanting

Strategien for å få plantet en sterk kirke i området er at pastoren i den menigheten som ligger nærmest regelmessig reiser og holder gudstjeneste der. Telesam vil at en eldste fra landsbyen skal komme til Ngaoundere for å få opplæring i liturgien etc. Når han har lært seg det godt kan han reise tilbake og holde gudstjenester der jevnlig og etter hvert kan kirken også ha råd til å sende en pastor, evangelister og katekister. Det er flere kristne i byen. Dette er gjerne statsansatte som har blitt forflyttet dit i forbindelse med arbeidet sitt. Hvis du jobber i staten bestemmer du ikke alltid hvor du skal jobbe, du kan bli plassert nesten hvor som helst. Det er ikke alltid like lett for de som blir forflyttet, men det hjelper kirken i å nå nye områder. For det er ofte disse statsansatte som kirken tar utgangspunkt i for å starte nye kirker.

Sør i landet er det også noen steder der kirkeplantingen skjer på samme måte. Evangeliseringsdepartementet sentralt er med å støtte arbeidet i startfasen og når kirken allerede har en del medlemmer gir de ansvaret for menigheten til regionen og finner nye misjonsmarker.

Evangelisering blant muslimer

Det er flere strategier for å evangelisere til muslimer. Noen bruker koranen aktivt i arbeidet for å vise muslimene hva de ikke kan finne svar på der som kristendommen gir svar på. Telesam forteller at de ikke bruker koranen på denne måten i EELC. Deres innfallsvinkel er å vitne med måten man lever på; at man følger Guds ord og at man oppfører seg sømmelig. Først da vil muslimene ta deg på alvor, man får respekt og de blir interesserte i å høre hva du har å si. Men med tiden vil man kunne se at det er andre metoder som også er bra og som man vil ta i bruk i arbeidet.

Les mer om evangelisering i Kamerun

Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp