Tilbake til nms.no Kamerunblogg
Meny
Foto: Eline Rangøy Last ned

Evangeliet når lenger med radiobølger

Radio er en effektiv metode å få ut informasjon til folk på og passer derfor godt i evangeliseringsarbeid. På den måten når man helt inn i stua til de man vil nå. Det er et fint første steg for å nå muslimer med evangeliet.
Del Facebook Twitter E-post

Radiostasjonen Evangeliets røst brukes både for å forkynne evangeliet og som folkeopplysning. Den ble opprettet i 1966 for å nå muslimer med evangeliet. Produksjonen foregår på misjonstasjonen i Ngaoundere i Kamerun, men radioen har også lyttere i Tchad og Den sentralafrikanske republikk. I den regionen som kirka har sitt hovedsete hører rundt 80 prosent av befolkningen på radiostasjonen. Programmene som sendes er for det meste på fulani, men siden ikke alle snakker fulani har man nå begynt å sende programmer på mange av de andre lokale språkene. Da er det frivillige som kommer og har en halvtimes sending noen ganger i uken på sitt språk. Dette hjelper til å nå ut til flere.

Å forkynne evangeliet til muslimer er hovedmålet, men radioen er også en god måte å få informasjon ut til folk på. Mange har vært skeptiske til å vaksinere barna sine og å føde på sykehus, derfor har man brukt radioen for å forklare hvorfor dette er så viktig. Jordbruk er også et populært tema. Da inviteres gjerne eksperter til intervju. Lytterne er aktive med å komme med spørsmål og forslag til forbedringer og nye temaer. Det jobbes hele tiden med å forbedre programmene sine for å nå enda flere med evangeliet og med informasjon.

Radioen er også viktig for kirken for å informere om sine arrangementer. Og det er flere kor som har brukt studioet til å spille inn CDer.

Radio Sawtu Linjiila

Radiostasjonen Sawtu Linjila (Evangeliets røst) sender kristne program til fulanere og fulanitalende folk i Vest- og Sentral-Afrika. Stasjonen gikk på luften i 1966, og formidler nå også program på andre lokale språk som samba, gbaya, mboum og dii.
Om lag 40 prosent av programmene er forkynnende, og resten er folkeopplysning som for eksempel helse og jordbruk.

Les mer om evangelisering i Kamerun

Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp