Tilbake til nms.no Connect Brasil
Meny
Foto: Pixabay Last ned

Det å dele tro.

Midt i Connect-oppholdet vårt gjennom Hald Internasjonale Senter var vi i en by sør i Brasil. I en uke hjalp vi til i en kirke i en favela*.
Del Facebook Twitter E-post

Der var vi med i et sommerprogram som kirken hadde for barna i nærområde, slik at de hadde noe å dra til på dagtid, nesten litt som en erstatning for skole. Dette var hver skoledag, mandag-fredag, fra 09.00-14.00. Opplegget de hadde for barna var at de hver dag hadde en liten gudstjeneste og en felles aktivitet, ellers var det fritid og snacks/mat.

Jeg selv var ikke kjempeflink i portugisisk enda når vi var der. Så det å prøve å snakke og forstå små barn var ikke det enkleste, men etter en kort stund forsto jeg at man trenger egentlig ikke å forstå hverandre for å nyte hverandres selskap, så jeg prøvde så godt jeg kunne og kom ganske langt med det.

Det jeg tar med som positivt i det at jeg ikke kunne språket så godt er jeg fikk nye inntrykk som jeg aldri ville ha fått i en norsk eller engelsk kirke. Jeg fikk føle, se og oppleve uten å få forklart alt først. Jeg brukte mer tid på å se på hvordan barna reagerte på ting de lærte.

De hadde aktiviteter som var gøye å gjøre, og fikk relatert de til historier i bibelen, slik at de forsto bedre det som ble sagt. De sådde planter, blåste opp ballonger, fikk se dukketeater og filmer, slik at de kunne holde fokuset sitt på det lederne underviste.

Denne uken har lært meg mer om å dele tro enn jeg har lært i hele livet mitt. Det å tilpasse for alderen, sørge for å underholde barna på rett måte og holde det kort nok til at de ikke ble rastløse. Jeg er så utrolig takknemlig for at jeg kunne være med å bidra en liten del i sommeren til disse barna, og det å bli kjent med lederne som holder denne kirken gående.

* En favela er et okkupert område der menneskene som bor der som oftest har mangel på penger og muligheter.

Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp