Tilbake til nms.no Connect Brasil
Meny
Foto: Missao Zero Last ned

Dele talent

- Det å dele talent har jeg fått opplevd så nærme som det går an. Dette forteller Julie Rønning som har bodd i Brasil som utvekslingsstudent via Hald Internasjonale Senter.
Del Facebook Twitter E-post

Vertsfaren min heter Romilto og er en misjonær og en pastor (prest). Han er misjonær gjennom organisasjonen Movimente Encontrão, og var plassert i Crato, den byen jeg bodde i. I fem år skal han være der for å lære opp en helt vanlig mann fra område til å ta over kirken som Romilto hjalp til med å starte. Romilto er en av tre pastorer som dro til dette område for å starte lutherske kirker.

Jeg er ganske sikker på at Romilto har en gave, for å se og hjelp andre. Han har brukt de siste årene på å lære en som heter Bruno hvordan det er å lede en kirke og lære hvordan å se og hjelpe andre nå, og når Romilto drar. Jeg tror det krever en stor styrke å lære andre det du har lært og fortsatt holder på å lære.

Å se Romilto stå å preke og dele om hvordan du skal gi plass til Jesus i livet ditt, er noe helt spesielt. Og jeg er så takknemlig for at han deler alt han kan med andre, slik at måten han har skapt en kirke på kan fortsette etter han har dratt.

Jeg så hver gang noen kom på døren, bare for å få en prat, og få litt styrke fra han. Det å være en pastor i Brasil er hardt arbeid, det er en fulltidsjobb og jeg så sjeldent at han fikk en hel fridag. Og at han nå har hjulpet Bruno til å bli en sånn person, som alle kan komme til, og føle seg trygge med, er så bra.

Det at de to nå er både er en pastor og en venn for alle i menigheten sin. Det krevet et talent, det å dele alt du har med noen andre, og jeg er så takknemlig at den fantastiske kirken jeg var i kan fortsette slik som den er nå, takket være at Romilto delte sitt talent med Bruno, slik at Bruno kan gjøre det til sitt eget talent og lære det videre til andre.

Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp