Tilbake til nms.no Connect Brasil
Meny

Bruk relasjoner til å spre kunnskap

Skap relasjoner for å ha mulighet til å dele kunnskapen din til andre som kan ha bruk for den.
Del Facebook Twitter E-post

Nå er jeg tilbake i Juazeiro do Norte for den siste halvannen måneden vi har igjen av utvekslingen vår. Vi jobber nå fram mot en leir som er på samme tiden som karnevalet i Brasil, og litt etter det skal jeg og teammatene mine på ferie til Amazonas. Dette gleder vi oss mye til!

Dagene har nå gått tilbake til det normale. Vi er kommet inn i de gamle rutine, og er med på det som skjer i kirkene her. Kirkene her i nord fikk pastorer tilsendt fra andre deler av Brasil. De skulle hjelpe til i 5 år med å starte kirkene opp, så skal de gi kirken til de lokale som skal ta over med lokale ledere. Verts faren min er en av de som skal ta over kirken. Jeg merker at han har et bra potensiale og han har god kontakt med de andre medlemmene i kirken. Både han og verts moren min har et godt forhold til flere av ungdommene i kirken. Til jul så inviterte de opp tre ungdommer fra kirken som vi feiret med, og jeg merker at de har skapt en sterkt relasjon med dem i løpet av årene.

Ved flere anledninger har ei av ungdomslederne kommet hjem til oss for å snakke med en av dem. De snakker om både tro, og livet hvor en av dem svarer på hennes spørsmål og prøver å veilede henne.

Den relasjonen og den kunnskapen som de deler med henne tror jeg gjør det lettere for henne som en ungdomsleder. Selv om hun ikke har det største ansvaret i kirken, så er det nok i tillegg til skole. Så jeg tror at hun verdsetter den tiden de bruker med henne. Og at hun lærer viktige ting av dem som hun kan ta med videre.

Jeg tror det er viktig at voksne mennesker, og ikke alltid bare foreldre, tar seg tid til å sette seg ned å snakke med ungdommer. Skape en relasjon med noen yngre, og bruke tid på å bli kjent med dem. Da har vi en mulighet til å kunne dele kunnskap og veilede dem, i en tidsperiode som ofte er strevende for ungdommer.

Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp