Tilbake til nms.no Connect Brasil
Meny
Last ned

Ta tid til å bygge relasjoner

Del Facebook Twitter E-post

Når jeg flyttet hit til Nord-Øst så var jeg så heldig å få flytte inn med den ene prestefamilien som jobber her. De inviterte meg også inn rett etter at de fikk sitt første barn. Og det begge disse tingene har til felles, det å være prest og det å ha et nyfødt barn, er at man blir omringet av mange kjente og kjære.

Mange har kommet innom, enten for å se og holde ungen, og gi gaver til ungen eller til vertsforeldrene mine. Mange kommer fordi en prestefamilie er noe trygt og konstant i livet deres. Og det kommer mange andre prester innom, misjonærer og andre som er på besøk gjennom en annen kirke. Og det ender som oftest med et måltid, eller kaffe og kake.

Jeg har blitt stoppet utenfor huset mitt av naboen som sier at hun så at vertsforeldrene mine dro til storbyen. Så for at jeg ikke trenger å være alene før jeg skal i en bibelgruppe så skal vi nå dra til søsteren hennes, også kan hun følger meg til bibelgruppen etterpå.

Hver tirsdag så drar jeg på et forberedelsesmøte for en bibelgruppe som er hver lørdag. Jeg kommer til tiden hver gang og de andre kommer en 20-30 minutter for sent, men før de andre kommer så har allerede pastoren bestemt alt. Hvem som skal ha en aktivitet, hvem som skal spille gitar til lovsangen og hvem som skal ha andakt. Så når de andre kommer så er det ikke noe møte igjen, men de kommer. De blir igjen for fellesskapet sin skyld, det å være sammen med andre i menigheten.

Og det er noe ufattelig vakkert og slitsomt med det. Det er vakkert fordi noen ganger føles hensikten med møte bare ut som en unnskyldning for å være sammen en kveld, blant venner og familie. Samtidig som er det slitsomt, fordi jeg som nordmann har aldri hatt en slik hverdag før. I Norge så er det meste planlagt, om vi har et møte fra fem til seks, eller om jeg drar på besøk til naboen på lørdagen.

Men, jeg håper virkelig jeg blir vant med dette, slik at jeg kan ta det med meg tilbake til Norge, og skape en ny hverdag for meg, og andre. Fordi det å jobbe sammen handler ikke bare om å få jobben gjort, men å jobbe sammen som et team, slik at jobben blir gjort bra.

Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp