Tilbake til nms.no Connect Brasil
Meny
Last ned

Gjenspeile troen gjennom handlinger

Hvordan kan vi gjenspeile troen vår gjennom handlinger?
Del Facebook Twitter E-post

Nå har jeg tilbrakt over to måneder i Brasil, og litt over en måned på praksisplassen. Tiden har gått overraskende fort, og vi har kommet godt i gang med arbeidet vårt i Juazeiro.

I Brasil er ikke tro en like stor privatsak som i Norge. Folk viser åpenlyst og med stolthet hva de tror på, og det er religiøse spor i hele byen. Majoriteten av befolkningen i nordøst Brasil er katolske. Flere går rundt med klær og andre symboler som kan tilknyttes katolismen. Og i de fleste butikker har de statue av en katolsk prest som er veldig viktig i dette området jeg bor i. Siden det er færre som er kristne blir det et mindre fellesskap. Men det jeg har opplevd er at dette skaper bedre relasjoner mellom de kristne som finnes her.

I området vi hjelper til i er det tre kirker som samarbeider. Og i den kirken jeg hjelper mest til i er det rundt 15-20 faste medlemmer. Jeg ser hvor mye de bryr seg om hverandre. Selv med store aldersforskjeller i kirken merker jeg de relasjonene som har blitt bygget på tross av alder. De ønsker å være en del av hverandres liv, og hjelpe til med det de kan.

Historien fortsetter under bildet

Når jeg kommer inn i kirken blir jeg møtt av folk med åpne armer. De ønsker meg velkommen og stråler av kjærlighet. Selv med store kommunikasjonsproblemer får de meg til å følge meg velkommen og som en del av dem. Det er på denne måten jeg merker Jesus kjærlighet som strømmer gjennom dem.

Jeg merker at de bryr seg om troen sin. Når de snakker om tro med hverandre ser jeg den iveren de har, og hvor mye de bryr seg. Og de tar seg alltid tid til å be for ting som skjer i livene til folk i kirken. For å hjelpe dem gjennom vanskelige ting som skjer, og for å takke for det de har. Men de bryr seg også om menneskene som bor rundt dem. De bruker tid med dem og ønsker å bli bedre kjent med dem. Det er måten de ønsker nye velkommen, at de bryr seg om hverandre, og mest av alt gjennom kjærligheten de utstråler til andre mennesker rundt dem at jeg merker hvordan troen deres gjenspeiles gjennom handlingene.

Vi bør tenke mer om hva handlingene våre ubevisst sier til andre. Hvis vi er mer bevisst på å gjenspeile handlingene våre ut i fra hva vi tror på kan det gjøre oss til bedre mennesker. Og det kan være med på å styrke troen vår.

Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp