Gi en gave
Meny

Vil du ha verden som arbeidsplass?

Foto: Marit Mjølsneset har reist verden rundt for å hente informasjon om det arbeidet som NMS støtter. Her er hun på jobb i Etiopia. Kan dette være jobben for deg? Last ned
NMS (Det Norske Misjonsselskap) vil nå ansette ny kommunikasjonsrådgiver. Det er et signal om at kommunikasjon er en viktig del av arbeidet til misjonsorganisasjonen.
Tilbake
Del Facebook Twitter E-post

– Når det blir ledig en stilling i NMS, gjør vi alltid en vurdering om det er riktig og nødvendig å erstatte den som har sagt opp. Stillingen som kommunikasjonsrådgiver var det aldri aktuelt å la bli stående ubesatt, sier Martin Eikeland, som er kommunikasjonsleder i NMS.

Reisestilling

Den stillingen som nå lyses ledig, er en nøkkelstilling i informasjonsarbeidet til NMS. Vedkommende får et hovedansvar for å bringe informasjon fra de 14 landene NMS arbeider i til det norske publikum.

– ­Den som får denne stillingen, må regne med å reise rundt i verden i noen uker hvert år for å hente informasjon. Men mye av tiden vil selvsagt gå med til å jobbe med planlegging og etterarbeid etter reisene. Det er viktig at tekst, bilder og film blir gjort tilgjengelig for mange.

– Men sender dere folk ut i verden nå som er strenge reiserestriksjoner?

–  ­Selvsagt ikke. Men vi håper jo at verden normaliserer seg. Fram til koronarestriksjonene lettes, må arbeidet utføres fra Norge.

Misjon

– ­­NMS er en misjonsorganisasjon. Mange forbinder misjon med kulturimperialisme og vestlig påvirkning av fattige land. Hva tenker dere om dette?

– Da vil jeg svare med motspørsmål. Er det kulturimperialisme å bekjempe urettferdighet, utrydde fattigdom og dele troen på Jesus? For oss er det lett å svare nei på disse spørsmålene. De tre fokusområdene jeg her trekker fram, er det som NMS arbeider for å virkeliggjøre. Selvsagt har det vært gjort mye uklokt i misjonens navn opp gjennom historien, men vi mener at NMS i dag er en viktig medspiller for kirker som vil oppfylle både FNs bærekraftmål og den bibelske misjonsbefalingen.

– ­Må den som ansettes være kristen?

– NMS er en kristen organisasjon. Vi krever ikke at alle våre ansatte skal ha en frimodig kristentro eller holde andakter. Men vi forventer at de deler vår visjon om å skape en levende kirke over hele jorden, sier Martin Eikeland.

Digital satsing

Den som ansettes, kan regne med å samarbeide mye med Siv Ane Nerhus. Hun er ansvarlig for arbeidet med digital markedsføring og sosiale medier.

– Allerede i dag satser vi digitalt. Vi har omtrent 5 500 følgere på Facebook og 1 500 på Instagram. Men vi slår oss ikke til ro med dette. Vi ønsker kontakt med enda flere. Dessuten har vi en målsetning om å bruke de sosiale mediene på en slik måte at vi kommer i enda tettere kontakt med dem som følger oss.

– Betyr satsingen på sosiale medier at dere henvender dere til yngre folk?

– ­Det er en myte at eldre mennesker ikke er brukere av sosiale medier. Det har for eksempel vist seg at Facebook er svært velegnet til å treffe alle aldersgrupper, også eldre. Når vi satser på sosiale medier, er det et uttrykk for at vi ønsker kontakt med mennesker i alle aldersgrupper, sier Nerhus, som legger til at NMS ikke vil ha noe imot at den nye medarbeideren har erfaringer med både filmproduksjon og Youtube.

 

Innsamling

Den nyansatte blir en del av den avdelingen som jobber med innsamling og kommunikasjon. Avdelingsleder Sigurd Egeland understreker at NMS ser informasjon fra samarbeidslandene som en del av arbeidet med å skaffe penger.

– Den nye kommunikasjonsrådgiveren vil ha en nøkkelrolle i å bringe informasjon fra disse landene til giverne. God informasjon er viktig for å øke motivasjonen til å gi. Det som hele kommunikasjonsavdelingen driver med, skal være med på å styrke vårt arbeid for å skaffe økonomisk grunnlag for alt vi driver med.

– ­Litt hånlig er det folk som sier at dagens ungdom vil ha jobber der de kan redde verden. Er dette en slik stilling?

– Det er ingen grunn til å håne dem som ønsker å redde verden. Den som får denne stillingen kan ikke alene redde verden. Vi står i et stort nettverk av mennesker og organisasjoner som jobber for å bidra til at verden skal bli et bedre sted. Slik sett kan vi gjerne si at vår nye kommunikasjonsrådgiver er med på å redde verden, sier Sigurd Egeland.

Spennende jobb

Marit Mjølsneset har hatt denne jobben de siste årene. Nå skal hun begynne som journalist i Vårt Land. Hun er full av lovord om stillingen hun nå forlater:

– For meg har det vært en drømmejobb. Jeg har reist rundt i hele verden, sett mange spennende prosjekter, fotografert, filmet og skrevet. Ikke minst har jeg hatt utrolig mange sterke og inspirerende menneskemøter. Det å ha en meningsfull jobb der man føler at man bidrar til noe viktig, er noe jeg unner alle. At man også har det gøy mens man holder på, skader heller ikke, sier Marit Mjølsneset.

Les mer om stillingen her.

Søk på stillingen her.

Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp