Gi en gave
Meny

Vi er søsken i en stor luthersk familie

– Vi er søsken i en stor luthersk familie, sier Naoki Sugioka, som nettopp har vært tilbake i Thailand for å undervise på det lutherske seminaret (LST) i fire dager.
Tilbake
Del Facebook Twitter E-post

Fra 2002 til 2009 bodde Naoki, Hiroko og to barn i Bangkok, utsendt av Kinki evangelisk-lutherske kirke som misjonærer til Thailand. Naoki arbeidet i en lokalmenighet og underviste på LST. Han er av og til tilbake for å undervise.

Gjesteforeleser i fire dagar

– Hvordan er det å være tilbake i Thailand?
– Det er oppmuntrende og fint å være tilbake. Veldig kjekt å treffe nye studenter og tidligere medarbeidere! Flott å se at de holder ut og er trofaste i arbeidet. Jeg har tenker litt på utfordringer og velsignelser som vi har opplevd sammen. Det er godt å kjenne fellesskapet.

Kinki evangelisk-lutherske kirke

– Hva tenker du det har betydd for Kinki å være partnere i misjonsarbeidet i Thailand og sende dere til Thailand som misjonærer?
­–  Du vet, sier Naoki og smiler litt før han fortsetter, – før Kinki ble med i misjonsarbeidet her i Thailand, var det bare to land som betydde noe, og det var Japan og Norge! Vi hadde nesten ikke internasjonale venner. Men siden 1995, da vi ble medlemmer av Luthersk Misjon i Thailand, har vi fått venner i Thailand, Hongkong, Finland, Australia og Singapore. Spesielt har vi blitt godt kjent med Thailand på et mer personlig plan og lært om hvordan det er å være kristne i dette landet.
Jeg tror at Kinki-kirken har blitt en del av et større internasjonalt luthersk fellesskap.

 

Har visjonen

– Hvordan tror du Kinki kirken sitt misjonsengasjement kommer til å være i framtiden?
­– Du vet, vi er en liten kirke, og mangler personell. Men likevel har vi et aktivt misjonsengasjement i kirken vår. Men misjon handler ikke bare om å sende misjonærer. Biskop Banjob Kusawadee har besøkt Kinki flere ganger, og undervist og inspirert oss. Så deltar vi årlig på partnerskapsmøtet her i Thailand. Vi er søsken, vi støtter arbeidet i Thailand økonomisk og vi mottok støtte fra Thailand under tsunamien. Vi er søsken og vi har visjonen, understreker han.

Fakta:

Naoki Sugioka (50 år)
Gift med Hiroko, to barn (22 og 20 år)
Prest i Nankai Lutheran Church in Osaka,
Izumisano Lutheran church og Tezukayama Lutheran church
Misjonær i Thailand: 2002-2009
1985-86 Bibelskolen i Grimstad
1984-85 Fredtun folkehøyskole
Prater fire språk: Japansk, norsk, engelsk og thai

Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp