Gi en gave
Meny

Vennskapsevangelisering på fulani

Foto: Ole Andreas Husøy Last ned
Det er bønnetid! Du må stå opp og be, ellers går du glipp av velsignelsen! Beskjeden er klar og tydelig fra Samba til en sovende Hamma. Samba har bestemt seg for å følge Jesus, mens Hamma fremdeles er muslim.
Tilbake
Del Facebook Twitter E-post

Samba og Hamma kommer fra same klan, og har et godt forhold, preget av godlynnet erting. Hamma ber som oftest sine foreskrevne bønner på arabisk, og skulle han glemme det, er Samba snar til å minne ham på all velsignelsen han mister.

Samtidig er Hamma også en åpen og søkende mann. Han har høye tanker om profeten Jesus. Han blir av og til med på kristne gudstjenester. Han sitter og hører på når vi ber våre tidebønner på morsmålet hans og når vi leser fra evangeliet på morsmålet hans. Ofte ber han om forbønn.

Hver lørdag blir han med til Samba sin landsby der vi har begynt med systematisk bibelundervisning. Foreløpig er det 3-4 fulanitalende menn som deltar på denne bibelundervisningen. Samba håper at flere familiemedlemmer og venner kommer til å bli med etterhvert. NMS-misjonær Frode Brugger Sætre leder denne undervisningen:

– Fellesskapet med Samba og Hamma, og bibelundervisningen i landsbyen til Samba er det en stor glede å få arbeide med!

Etter å ha hatt kristne venner i mange år, bestemte Samba seg for halvannet år siden for å følge Jesus sin vei. Av praktiske grunner er det først nylig at han har begynt å delta i fellesskapet og å få mer systematisk undervisning. På en god måte inviterer han venner og familie til å være med, og et par av dem har svart positivt på det.

I Mali handler det å dele troen på Jesus mye om nære samtaler, om å bygge relasjoner samt undervisning i små grupper. Men også radiosendinger fra 32 lokale radiostasjoner og produksjon av bibelfortellinger og kristne bøker er viktige redskaper evangeliseringsarbeidet i Mali.

Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp