Meny

Meget god deltagelse på seniortreff på Mjuklia 16-19.april.

Foto: Per Håpnes Last ned
Temaet for seniotreffet i år var Møteplasser: Gud møter mennesker og mennesker møter mennesker, noe som biskop emeritus Tor Singsås formidlet i 2 bibeltimer på en fantastisk måte. Et høydepunkt var også gudstjenesten i Innset kirke med prost Dagfinn Thomassen.
Tilbake
Del Facebook Twitter E-post

Tekst: Per Håpnes. Foto: Rut og Per Håpnes.

I strålende sol over et landskap som forbereder seg på vår, ankom vi til Mjuklia med stor forventning på det som skulle skje. Håpet var at vi skulle få et solstreif inn i vår sjel og sinn. Med innslag fra kulturskolen i Rennebu fikk seniorene også glede av unge musikktalenter. Et rikholdig program og velsigna dager for de som var tilstede.

Gudstjeneste i Innset kirke under seniortreff

Gudstjeneste i Innset kirke under seniortreff

Et av høydepunktene var gudstjenesten i den flotte Innset kirka med prost Dagfinn Thomassen som forrettende prest. Dagfinn Thomassen var fortsatt i påskemodus og det ble påskebudskapet på nytt i tale og salmesang. Da vi tilslutt sang Å salige stund uten like var det en himmelsk atmosfære i kirka.

På kvelden var det basar til inntekt for Mjuklia og da koret Mosaikk slo an tonen, var det gode basarmiljøet på plass. Det kom inn 19.000,- til varmepumpe i resepsjonen på Mjuklia. Basaren ble avsluttet ved at koret sang «Velsignelsen».

Biskop emeritus Tor Singsås hadde to fantastiske bibeltimer på seniortreffet. Gud møter mennesker og mennesker møter mennesker. Han tok oss med tilbake til Jesu unnfangelse og Marias besøk hos Elisabet. Han dvelte også ved Marias møte med sin mor Anna og Josef. Har vi en Gud å være i hus med? Har vi et fortrolig forhold til vår Gud?Under bibeltimen på dag fire der temaet var: Mennesker møter mennesker ble det understreket sterkt at vi har en nådig Gud.

Biskop emeritus Tor Singsås holdt bibeltimer under seniortreffet

Biskop emeritus Tor Singsås holdt bibeltimer under seniortreffet

Den hjemvendte sønn ble et eksempel på det, ved at faren (Gud) sprang han i møte og satte ringen på hans finger. Han var fortsatt sønn. Hadde det vært oss som hadde vært faren, så hadde vi med en gang begynt å bebreide sønnen over at han hadde sølt bort arven. Han nevnte også Maria Magdalena som Jesus hadde hatt mange samtaler med og hjulpet henne med sin angst. Nå når Jesus var borte var hun redd for at angsten skulle komme tilbake. Maria sa Jesus, og da kjente hun ham igjen. Jesus var ikke død han var levende.

Hvordan møter vi mennesker? Har vi øyekontakt med de vi møter?

Det var frisk sang av hele forsamlingen da det ble sunget fra Mads Bergs sangbok i sangstunden. Her var det tydelig at det var mange som var glad i å synge og mange gode stemmer.

Under misjonsfesten var det misjonskonsulent Ingeborg Meslo Ulvin som presenterte NMS sin visjon om « En levende kirke over hele verden». Hun presenterte dette temaet i ord, bilder og video. Det ble også orientert om organiseringen av NMS i Trøndelag. På misjonsfesten var det koret Caritates som gledet oss med nydelig sang.

Vi må heller ikke glemme Nils Røv sin flotte presentasjon av sitt opphold blant reinsdyrjegere i Sibir. Noe som han formidlet på en kjempeflott måte i ord og bilder. Han gledet oss også med fin musikk på munnspill.

Mye snø fortsatt på Mjuklia

Visst skal våren komme… også på Mjuklia

På seniortreffet var det 54 faste deltagere og med dagsbesøk på onsdag var det 75 til stede på middagen. På hele seniortreffet kom det inn totalt kr. 33.000,- Takk til alle deltagere som var med å bidro til dette gode resultatet!

Takk til Mjuklia for et flott opphold og kjempegod mat. Takk også til alle deltagere som var med på seniortreffet, og til alle som var med å bidro til at seniortreffet ble så vellykket.

Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp