Gi en gave
Meny

Ungdom med ansvar for media

Foto: Mjølsneset Last ned
I Estland støtter NMS mediearbeid drevet av ungdom, i samarbeid med Den estisk-lutherske kirke. Et ungdomsprosjekt som heter Plussmeedia, arbeider for og med ungdom. Vi tar en titt på hva de holder på med.
Tilbake
Del Facebook Twitter E-post

Plussmeedia samler ungdom for å nå ut til andre ungdom på ulike plattformer. Først og fremst er det magasinet Pluss. Fire ganger i året kommer dette magasinet ut som sendes til alle landets menigheter og bibliotek, og som har noen hundre abonnenenter.

 

Magasin

Fire ganger i året møtes ungdommer fra ulike kirkesamfunn for å lage neste nummer av bladet som stadig blir mer etterspurt i Estland, ikke bare i den lutherske kirken, men også blant andre kirkesamfunn. Disse teamdagene fungerer i tillegg godt som ledertrening.

 

Radio

Den estisk-lutherske kirke driver en egen radiokanal, og Plussmeedia har et månedlig radioprogram. Nå ønsker de å utvide til to radioprogram i måneden til denne kanalen. Et team på fem personer jobber nå med å utvikle et konsept for dette som de håper vil fenge blant ungdom.

 

Nettside

Plussmeedia har en egen nettside (www.plussmeedia.ee) som oppdateres annen hver dag. På hjemmesiden deres kan du finne videosnutter med intervjuer, små sketsjer eller dramastykker (se film her).
De har f. eks. laget drama om den bortkomne sønn og de 10 bud. På hjemmesiden til Plussmeedia kan du også finne artikler om internasjonale kristne musikkartister eller andre kjente personer som ungdom vil være interessert i å lese om.

 

TMF på Åpta

Plussmeedia tar med ungdom på festivaler og leir, og jobber aktivt med media i de sammenhengene. I sommer var de blant annet med på TMF på Åpta, og hadde seminar og laget små sketsjer sammen med norske ungdommer.

Plussmeedia reiser på internasjonale medieleire tre-fire ganger i året. Leirene er en god mulighet til å lære opp ungdom til å gjøre intervju, ta bilder og skrive artikler. NMS U har vært med på noen av disse leirene og ønsker også å satse på et slikt samarbeid med Plussmeedia framover.

Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp