Gi en gave
Meny

TAKK for FRI på Mjuklia

Last ned
Tilbake
Del Facebook Twitter E-post

60 små og store mennesker fikk glede seg over gode dager på FRI på Mjuklia 29. juni til 3. juli. Misjon, mosjon, god mat, latter, forkynnelse, fjell, lek og nye bekjentskap var stikkord for arrangementet som tidligere bar navnet Misjonscamp. I år var de fleste «inneboere», men en campingvogn og to telt var også overnattingssted. På FRI var det anledning for å være med hele campen, eller ta en snarvisitt innom en dag eller på et møte. De ansatte på Mjuklia la godt til rette for at gjestene skulle ha det godt.

«Det ble litt mye Gud»

Det er en god attest for en organisasjon som vil spre evangeliet i ord og handling. Enkelte var på leir for første gang, og konseptet falt i smak. Mange var ivrig med da Chuckles slo an tonen ved å bli født på ny på onsdag kveld. Chuckles og Maki har deltatt på hver av de fire sommercampene på Mjuklia. Mannen bak Chuckles; Charles Taylor takket av fra sin stilling i NMS U og NMS med denne leiren. Hans enestående formidlingsevne nådde både store og små også denne gangen. Frihet i Kristus ble formidlet på ulikt vis i løpet av campen. Både Sivert Løvset, Ave og Magne Mølster, Anne Lise Landrø, Charles Taylor, Linn Elise Gulliksen, Øyvind Ulland Eriksen, Joacim Salomonsen og Ingeborg Meslo Ulvin bidro med forkynnelse eller misjonsglimt/ bibeltimer og opplegg for ungdommene i løpet av dagene.

Fiol, fjell, tivoli og lek ved vann

Pilgrimsvandring i vakkert fjell- landskap ble nytt i bra turvær. Her fikk vi finne ro og nyte Guds skaperverk. Ved Buvatnet på fredag ble det bading, grilling, waterwalker, kano, fisking og glede. Selv om badetempraturen ikke var spesiell høy, var mange i vannet med svømmetak og plasking. På lørdag var uteområde på Mjuklia flittig brukt både i lufta og på bakkenivå. Mange klatret til toppen av tårnet og flere kastet seg ut med zipline. Bruskasser ble stablet og eksotisk mat og drikke ble kjøpt med bonger. I løpet av Misjonstivoliet på lørdag kom det inn ca 3000 kroner til NMS sitt arbeid.

Estland

På FRI dette året var vi så heldig å ha familien Mølster med oss på store deler av campen. De delte fra sin tjeneste med menighetsplanting/ arbeid i Saku i Estland. Det å få førstehåndsinfo fra arbeid der de opplever at menigheten vokser, gir tro og håp på at arbeidet bærer frukt. Denne sommeren jobber de her i Norge og farter mye rundt. Joel (5 år) ville gjerne komme tilbake på denne leiren og det håper vi gjerne kan skje.

Gudstjeneste i Berkåk kirke

På søndag satte gjengen fra FRI sitt preg på gudstjenesten i Berkåk kirke. Både i prosesjon, med sang, preken og misjonsinfo deltok store og små. Berkåk menighet støtter Green LIP i Etiopia og dagens offer gikk dit.

Takk!

Med folk fra Flekkefjord i sør til Finnsnes i nord, kan en trygt si at dette er et nasjonalt arrangement. Med glede og entusiasme bidro alle til at dagene på FRI virkelig ble minneverdig og velsigna. Når en tar farvell med barn, foreldre og besteforeldre som uttrykker at de gjerne kommer igjen neste år, får en lyst til å arrangere igjen selv om det neste sommer også er GF i Stavanger. Antydet at det kan bli uke 25 neste sommer. Med ordene FRIkjent, FRIluft, FRIhet, FRIvillig og FRImodig ble dagene snekra rundt og sammen kunne vi kjenne oss FRI på Mjuklia. Takk for gode dager!

Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp