Gi en gave
Meny

Sterke inntrykk i Thailand

Fem YouTubere har vært i Bangkok sammen med misjonær Margrethe Reve Brandsæter. I skrivende stund har turen resultert i 18 videoer som til sammen har blitt sett mer enn 200 000 ganger.
Tilbake
Del Facebook Twitter E-post

Flere videoer skal produseres og publiseres i tida fram mot 28. november. Den dagen håper vi alle kommer til å bli kjent med som «Giving Tuesday».

Direktesending via YouTube og facebook 28. november.
Sammen med Norges Innsamlingsråd og 10 andre organisasjoner er NMS med på å lansere Giving Tuesday i Norge. Mer enn 60 YouTubere er blitt fordelt på organisasjonene og er nå ambassadører for giverglede og engasjement overfor sine følgere. 28. november kan vi følge en fem timer lang direktesending via YouTube og Facebook som oppsummerer kampanjen.

YouTuberne Ellen Aabol, Karin Winnem (bedre kjent som Norwegian teacher Karin), Christopher Mathisen (bedre kjent som Kattekryp), Nellie Krokstad og Kristine Bremnes besøkte slummen i Bangkok sammen med NMS.

Til slummen
NMS valgte å ta «sine» fem YouTubere med til Thailand. I løpet av en ukes opphold ble det mange sterke inntrykk, spennende opplevelser og gode møter med mennesker i slummen i Bangkok. YouTuberne besøkte blant annet Lovsangshjemmet barnehage, Immanuel daghjem og Immanuel musikkskole.

Alt gikk bra
Margrethe Reve Brandsæter er misjonær i Thailand og var reiseleder for YouTube-gruppa. Hun forteller at reisen var inspirerende og givende også for henne.
–YouTuberne  har vært utrolig positive, interesserte og respektfulle i møte med en ny kultur og i møte med NMS sine prosjekter, forteller hun. – Hjemmebesøkene hos familier i slummen var nok det som gjorde sterkest inntrykk. Vi hadde også en ettermiddag med aktiviteter for de større barna som jeg tror vi kommer til å huske resten av livet.

Nytt syn på verden
Turen til Thailand har gitt inntrykk som setter spor. – Det går liksom ikke an å forestille seg hvor forferdelige forhold de lever under, sier Karin Winnem.  – Det som gjorde aller størst inntrykk på meg var lukten, forteller Nellie Krokstad.

Christopher Mathisen er enig. – Det var sterkt å ta inn over seg urettferdigheten i at barna blir født inn i den fattigdommen, sier han. – Samtidig viste barna så mye glede, selv om de hadde lite, kommenterer Kristine Bremnes og Ellen Aabol.

De sterke opplevelsene får nå utløp på YouTube og i sosiale medier:

– Jeg har ikke ord for hvordan synet mitt på alt og alle rundt meg har endret seg. Ikke minst hvordan det har endret synet på meg selv, skriver 17 år gamle Ellen Aabol på YouTube.

Send SMS
Vil du være med og kjenne på givergleden i anledning «Giving Tuesday»?

YouTuberne har hvert sitt kodeord: NMS Ellen, NMS Karin, NMS Kattekryp, NMS Kristine og NMS Nellie. Hvis man sender sms til 26606 med et av kodeordene kan man være med på å utrydde fattigdom i Thailand og gi et valgfritt beløp.

NMS har også et kodeord som ikke er knyttet til YouTuberne: NMS Thailand. Ved å bruke dette kodeordet gir man 250 kroner.

– Vi vet at arbeidet vi driver i Thailand gir mange familier framtidshåp og muligheter til å komme seg ut av fattigdommen, sier leder for giverrekruttering i NMS, Øyvind Ulland Eriksen.  – At «våre» YouTubere formidler dette til sine mer enn 150 000 følgere synes jeg er helt fantastisk. Vi er svært glade for at vi er blant organisasjonene som er med på denne satsingen.

Se alle videoer knyttet til NMS og Giving Tuesday her: http://www.givingtuesday.no/nms

Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp