Gi en gave
Meny

Sett hesten framfor vogna

Last ned
Det er uro i NMS om dagen. Landsstyret har gjort det eneste riktige og sagt at vi ikke kan bruke penger enn vi har. Konsekvensen er at vi står ovenfor merkbare kutt, og flere av oss tilsette er usikre på om vi beholder jobben.
Tilbake
Del Facebook Twitter E-post

I en slik situasjon er det lett miste enten fokus eller motet.

Når vegen er ekstra ujamn og humpete glemmer vi lett å stoppe opp og løfte blikket. Det trenger vi å minne hverandre på nå.

Når vi går tilbake til kilden for oppdraget vårt, selve misjonen, finner vi mange tegn på overflod. Når disiplene får beskjed om at de skal gi mat til fem tusen menn, pluss kvinner og barn sier de; ”men vi har bare fem brød og to fisker!”. Bring det hit til meg, svarer Jesus, før han selv løfter blikket og ber.

Vi i NMS har fått være med på fantastiske ting gjennom 176 år, ved å dele troen på Jesus og bekjempe urettferdighet og fattigdom utover i verden. Dette oppdraget er på ingen måte trekt tilbake. Men verden er i endring og vi som utgjør denne organisasjonen må også øve oss på å være endringsdyktige.

Den ressursen vi merker svært godt er engasjerte og kompetente mennesker som brenner for formålet og har et ønske om å være med å bringe budskapet videre. Vi trenger å hjelpe hverandre til å blankpusse vår misjon og dele på lederskap med å leve den ut på et mangfold av måter ut fra evner og kapasitet. Hvis vi tror at vi skal løse dette med å jobbe hardere for egen maskin er det det samme som å sette vogna framfor hesten. Det vil være meningsløst med den oppdragsgiveren vi har;

”Gud er mektig til å gi dere all sin gave i rikt mål så dere alltid og under alle forhold har nok av alt, ja har overflod til all god gjerning.” 2. Kor 9.8.

Vi trenger rom for frustrasjon og sorg over det vi taper når vi skal redusere utgifter. Men la oss også ta vare på hverandre og oppmuntre og styrke hverandre i troen på Han som elsker verden og sender oss til å bringe lys. Da kan vi sitte sammen på vogna og følge spent med på hvor vegen går videre.

Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp