Meny

Rettighetsarbeid i Pakistan

Foto: NMS Last ned
Kontakten til Pakistan for NMS blir stadig sterkere. Mandag 5.februar møtte seniorrådgiver Åslaug Ihle Thingnæs ledere i CLAAS (Centre for Legal Aid, Assistance and Settlement) i London for å drøfte det videre samarbeidet, og eventuell utvidelse av det.
Tilbake
Del Facebook Twitter E-post

Det er 25 år siden Joseph Francis etablerte CLAAS, og i dag er de 25 ansatte på kontoret i Lahore. I tillegg arbeider Nasir Saeed fra London, først og fremst overfor parlamentarikere og media i Europa. Eiga Kenny er også fra Pakistan, men bor for tiden i USA og arbeider deltid for organisasjonen derfra. Som navnet på organisasjonen signaliserer er målet å gi juridisk og praktisk hjelp til minoriteter i Pakistan som blir forfulgt for sin tro. De fleste tilfellene gjelder det kristne, men også personer fra andre religiøse minoriteter får hjelp.

CLAAS driver et krisesenter og gir også opplæring og startstøtte til kvinner for å etablere egne virksomheter. Det er særlig i situasjoner med kidnapping og tvangskonvertering, gjerne i forbindelse med ekteskapsinngåelse, at unge jenter trenger slik hjelp. Dersom det ender opp med at jenta må flytte til et nytt sted, har CLAAS et stort nettverk og kan hjelpe med det også. Ellers handler det mye om rettshjelp og fengselsbesøk. Noen personer/familier har de kontakt med over lang tid og får en veldig nær relasjon, andre får hjelp i en akutt situasjon og trenger ikke videre oppfølging.

Fire av de ansatte er advokater, men CLAAS har ellers kontakt med mange advokater rundt om i landet som stiller opp for dem fra sak til sak. Ofte blir kristne offer for falske anklager om blasfemi, og da trenger de juridisk assistanse. Men det for mange ender det dessverre med trakassering og fengsel likevel, og da stiller CLAAS med praktisk hjelp både til den innsatte og eventuell familie.

NMS har vært med blant støttespillerne for CLAAS i flere år. En gave til NMS i Midtøsten går blant annet til dette arbeidet.

Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp