Gi en gave
Meny

På tur med ambassadøren

Last ned
Den norske ambassadøren i Etiopia, Andreas Gaarder er ikke bare komfortabel i femstjerners hotell eller på velkomster med presidenter og statsministere. Han trives også ved ungdomssenteret i Kamashi der han får injera og grønnsaker – eller hva med tradisjonell gumuz mat, stappe med "slimsaus", servert på gulvet?
Tilbake
Del Facebook Twitter E-post

I tre hele dager var jeg så heldig å få reise sammen med ambassadøren, ambassadesekretær Maja Hennig Kjennerud og praktikant Fredrik Brogeland Laache på tur i Benishangul Gumuz.

Og ambassadøren var ikke lettskremt. Vi tok tuk-tuk (trehjuls motor riksha) til en middag med medarbeidere fra mao komo-prosjektet, satt fast i gjørma i Agalo da vi besøkte kvinner fra låne- og sparegruppa, og det ble bøttedusj på oss.

Ambassadøren ga tydelig uttrykk for at han var imponert over arbeidet NMS gjør sammen med Mekane Yesus-kirken og kirkens utviklingsavdeling DASSC.

Han var spesielt opptatt av hvor viktig utdanning er for utvikling og myndiggjøring av mennesker. Vi kunne fortelle at vi er engasjert i utdanning, spesielt for jenter og minoritetsgrupper og at vi gir stipend til både ungdoms- og videregående skole og til høyere utdanning.

Videre informerte vi om våre alfabetiseringskurs på det offisielle språket amharisk og på morsmål og om at vi støtter kapasitetsbygging for ungdom ved ungdomssenteret i Blånildalen.

I tillegg til å se på arbeidet støttet av NMS besøkte vi byggeplassen til den store dammen ved Blå Nilen nord for Asosa – imponerende! Dammen er enda ikke ferdigstilt, men det er allerede tydelig hvor gigantisk den blir.

Vi besøkte dessuten en flyktningleir med flyktninger fra Sudan og Sør-Sudan som er støttet av Flyktninghjelpen.

Det ble en minnerik tur for alle involverte. Gumuz-koret i Kamashi fikk i hvert fall ikke sagt ofte nok hvor stort det var for dem å få synge for ambassadøren. Jeg sier meg enig med dem og støtter dessuten ungdommenes invitasjon: – Du må komme igjen, Andreas Gaarder!

Sophie Küspert-Rakotondrainy

Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp