Gi en gave
Meny

Opp en trapp og inn en dør

Foto: Anne Karin Kristensen Last ned
I Myanmars hovedstad finnes en spennende blå trapp. Det er en kirketrapp. Den fører til en kirkesal og et gudstjenestelokale der kristne samles for å feire gudstjeneste hver søndag.
Tilbake
Del Facebook Twitter E-post

Presten er ung og ivrig. Det var faren hans som startet menigheten etter at familien hadde flyttet fra et område nordpå til hovedstaden Yangon. Etter hvert var det flere familier som søkte til dette fellesskapet og menigheten vokste. Det er en typisk familiekirke der hele familien deltar sammen. Det er også typisk at ledelsen av menigheten har gått i arv fra far til sønn. Kona til presten har også et lederansvar i menigheten.

 

Lovsang og glede over fellesskapet

Kona til presten er en god sanger. Hun synger solo. Flere av sangene har hun komponert selv. Menigheten har sangbok på sitt eget lokale språk. Et ungdomskor er invitert til gudstjenesten. De stiller med gitarer og musikk, tydelig inspirert av vestlig gospel og lovsang. Sanggledes merkes og vi som er gjester blir revet med. Vi har fått utdelt sangtekster skrevet med romerske bokstaver. Vi som er gjester blir dermed en del av fellesskapet, vi synger med. Vi blir berørt. Vi hører til.

 

Åpent hus

En av gjestene hadde fått i oppdrag å ta seg av prekenen. Det foregår på engelsk med tolk. Folk viser med all tydelighet at de setter pris på å få noen impulser utenfra. De er utrolig interesserte og spør mye om hvordan det er der vi kommer fra. Etter gudstjenesten er det forfriskninger og god tid til samtale. Vi gjestene blir også invitert inn i prestefamiliens leilighet. Vi ser at de holder et åpent hus. Folk kommer og går hele tiden, hilser på eller spør om et lite råd. Te og kaffe blir tilbudt hele tiden.

 

Inspirasjon og nye impulser

I Myanmar finnes det flere slike familiekirker. De er organisert med mange menigheter i hele landet, spesielt i de nordvestre statene der mange er kristne. Disse har ofte en opprinnelse fra land som Kina og Tibet og har kommet via India til fjellene i disse områdene i Myanmar. Noen av de lutherske kirkene har organisert seg i en føderasjon. NMS møter dem gjennom samarbeidet vi har i Mekong området gjennom et nettverk som heter Mekong Mission Forum. Kontakten med disse kirkene er en berikelse for oss og gir oss nye perspektiver på det overordnede oppdraget vårt. Vi, det vil si NMS sin representant i Mekong og jeg, reiste glade og inspirerte hjem.

Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp