Gi en gave
Meny

Menigheter i Nidaros tegner ny avtale med NMS

Foto: Ingeborg M. Ulvin Last ned
Flere menigheter tegner ny misjonsavtale med NMS, og det er NMS takknemlig for. Samarbeid med menigheter er noe organisasjonen ønsker å jobber videre med og bedre med framover. Det samarbeidet var et tilbakevendende tema under årets generalforsamling i Stavanger. I Nidaros har NMS mange (70) avtaler med menigheter, og ønsker at menigheter skal fortsatt engasjeres i vår verdensvide kirke.
Tilbake
Del Facebook Twitter E-post

Foldereid menighet har signert ny avtale med støtte til arbeidet i Thailand. NMS har forenklet misjonsavtale- dokumentet og operer nå med land, i stedet for tidligere prosjekt. Dette skal gjøre det enklere for begge parter å få tilgang til informasjon fra arbeidet, for å øke engasjement rundt om i menighetene. Menighetene tar ansvar for forbønn, givertjeneste og engasjement for avtalen i menigheten. Sokneprest Ann Kristin Avdem Grande og misjonskontakt Elna Ramfjord mottok plakaten med avtalen i Thailand, som de vil gjøre synlig og kjent i Foldereid menighet.

Overrekkelse av plakat til Foldereid menighet

Ingeborg M. Ulvin (NMS), Ann Kristin Avdem Grande (Sogneprest), Elna Ramfjord (Misjonskontakt) og Leah Thorstensen (NMS U).

Misjonsavtalen har som mål at menighetene tar engasjementet inn i trosopplæring, diakoni og gudstjenesteliv, og gjør det helhetlig til en del av menighetens misjonsarbeid. NMS og NMS U ønsker å være behjelpelig med å tilby informasjon, besøk, leirsamarbeid og tilbud om misjonsturer for at menighetene kan få inspirasjon til stadig økt engasjement.

Erfaring fra enkelte menigheter er at barn og unge synes det er spennende å få delta i noe som er større enn sin egen nærhet, og faktisk kunne se at deres engasjement har betydning også for mennesker langt unna. Konfirmanter synes det er artig å stelle til basar! Tårnagenter liker «oppdrag» med å samle inn lysstumper i nabolaget. 4- åringer synes det er spennende å kle seg ut som en fulani- gjeter- gutt. På lysvåken- natta går det an å vise «lysbilder» og fortelle historier om ungdommer på leir i Etiopia og barn i Brasil som fanger frosker. Foldereid menighet har i flere år støttet Lovsangshjemmet i Bankok. De ble rørt over å høre om barna/ ungdommene som i disse dager har vært i Norge og holdt konserter med sine instrumenter. Å vokse opp i slummen i Bankok, for så få mulighet til å leve med musikk og håp for ei framtid. Det gir tro på at det hjelper å engasjere seg i misjonsarbeid.

Takk til Foldereid, Fosnes, Stjørdal, Hegra, Sandvollan, Mosvik og mange flere menigheter i Nidaros som tegner ny avtale med NMS.

Sammen skal vi dele troen på Jesus, bekjempe urettferdighet og utrydde fattigdom!

Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp