Meny

Ny bibelverden i Egypt

Foto: NMS-info Last ned
“Dette er minst like bra som Legoland”. Utbruddet kom fra en av britene som var med på omvisning i den nye utgaven av 'Bibelverden' hos Bibelselskapet i Egypt.
Tilbake
Del Facebook Twitter E-post

Det er nå ti år siden de åpnet ‘Bibelverden’ slik den har vært frem til i dag. I løpet av disse årene har mer enn 60 000 mennesker fått et spennende møte med Bibelen gjennom en reise i en magisk verden.

I Egypt blir Bibelen av mange sett på som en bok som er upresis og lite pålitelig. Mange kristne barn blir stadig konfrontert med krass kritikk av deres hellige bok. Dessverre kan det være vanskelig for mange å vite hvordan de skal møte slik kritikk, fordi de fleste har en begrenset forståelse av prosessen med hvordan Bibelen ble nedskrevet, og etterhvert oversatt. Dette er utfordringer Bibelselskapet i Egypt ønsker å gjøre noe med, og ‘Bibelverden’ er en viktig brikke i dette arbeidet.

Hvorfor en ny ‘Bibelverden’?
En av de ansatte ved Bibelselskapet i Egypt fortalte at de hadde stor suksess med Bibel World slik den var tidligere. Den var laget veldig profesjonelt, og barna likte seg veldig godt der. Besøkende uttrykte alltid begeistring etter å ha vært innom. Mange spør seg derfor hvorfor det er nødvendig med en ny ‘Bibelverden’ når det gamle fungerte så godt.

Det er flere grunner, én er at teknologien allerede begynte å bli utdatert. Teknologi er i stadig utvikling, og det er viktig å henge med. Selv om teknologi og avansert utstyr ikke er noe Bibelselskapet ser som et mål i seg selv, så tror de at det kan være en hjelp til å nå barna med budskapet sitt. Bibelselskapet har også sett et behov for å gjøre opplegget enda mer interaktivt og la barna selv delta gjennom oppgaver og aktiviteter. Dette er bakgrunnen for utviklingen av en ny og forbedret utgave av ‘Bibelverden’. NMS er med i det store spleiselaget som gjør dette mulig.

Førpremiere av ‘Bibelverden’

Det er fortsatt noen detaljer som gjenstår før ‘ kan åpnes, men vi var så heldige å få teste ut noen av attraksjonene før de åpner. Det var litt av en opplevelse. Bibelselskapet viser som vanlig profesjonalitet i alle ledd. Animasjonsfilmene som blir vist underveis er av høy kvalitet. Det blir gitt god undervisning om hvordan Bibelen ble nedskrevet og hvordan den er inndelt. Enkelte av postene fra den “gamle” bibelverdenen blir videreført til den nye. Blant annet et rom som er utformet som en hule hvor barna skal lete etter gamle papyrusbiter, og et rom om hvordan Bibelen etterhvert ble masseprodusert ved hjelp av trykkekunsten. Avslutningvis får barna trykke et eget ark med et bibelvers. Dette verset blir de oppfordret til å ta med hjem eller gi bort til en venn.

Når både en brite i 50-årene og en traust nordmann med begrensede arabisk-kunnskaper koser seg der inne, så er det ikke vanskelig å se for seg at egyptiske barn kommer til å ha mange flotte øyeblikk i nye ‘Bibelverden’.

Be for Bibelselskapet
Bibelselskapet står i viktig men tøft arbeid. Som nevnt er det noen smådetaljer som må på plass før barn i Egypt kan ta i bruk dette flotte stedet. Be gjerne om at prossessen med å ferdigstille Bibel World går fint. Be også for barna som besøker dette stedet. De får stadig vekk høre at Bibelen er falsk og upålitelig. La oss stå sammen med barna i Egypt og be om at de får lære at Bibelen er til å stole på.

Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp