Gi en gave
Meny

NMS inngår samarbeidsavtale med SIL engelskspråklig Afrika

Last ned
Avtalen med NMS åpner nye muligheter for NMS. Vi kan benytte oss av ekspertisen og kontaktnettet til en stor og anerkjent kristen organisasjon for å bringe evangeliet til nye folkegruppe over hele det sørlige og østlige Afrika—på deres morsmål!
Tilbake
Del Facebook Twitter E-post

Helt siden 2005 støttet NMS evangeliseringsarbeidet blant ”mao-folket” i Begi Gidami-synoden. Men hva visste vi egentlig om disse folkegruppene i grenseområde mot Sør Sudan og om språkene deres? For å få noe mer informasjon henvendte vi oss i 2010 til SIL—en internasjonal kristen organisasjonen som jobber med språkutvikling og bibeloversettelse over hele verden

Denne første kontakten utviklet seg til et bredt og fruktbart samarbeid. I dag støtter NMS flere prosjekter som eies av lokale partnere som Mekane Yesus, kirken, Bibelselskapet og Den anglikanske kirken, hvor SIL bl.a. leverer kompetanse i form av lingvister, organiserer og gjennomfører kurs for lokale oversettere og stiller moderne teknologi til disposisjon.

Nå var det på tide med en offisiell avtale mellom SIL og NMS. I løpet av 2016 utviklet Ian Hollman, regionaldirektør for engelskspråklig Afrika, og Klaus-Christian Küspert, NMS representant for Etiopia, en samarbeidsavtale mellom våre organisasjoner. Avtalen gjelder for hele det engelsk- og portugisiskspråklige Afrika – fra Ghana til Mosambik og fra Etiopia til Sør Afrika—inklusive Madagaskar og Komorene.

Hovedformålet med samarbeidet er å hjelpe små språkgrupper med å utvikle deres språk og kultur, og å støtte lokale partnere—som regel kirker—med bibeloversettelse og utvikling av materiell for å få ut evangeliet til alle folkeslag—på morsmålet deres!

Tekst: Klaus-Christian Küspert

Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp