Gi en gave
Meny

NMS og Digni bygger lokal kompetanse

Foto: NMS Last ned
– Jeg hadde ikke i min villeste fantasi drømt om at dagen med tema om antikorrupsjon og økonomistyring ville bli helt fantastisk og uforglemmelig i positiv forstand, sier rådgiver Stein Hinderaker etter å ha deltatt på nettverkskonferanse med Digni i Thailand nylig.
Tilbake
Del Facebook Twitter E-post

Nettverkskonferansen med Digni foregikk i Thailand i slutten av april. Det var 50 deltakere med fra 12 forskjellige land. Fra NMS var det seks deltakere fra Kina, Thailand og Norge.

Nettverkskonferansen i Asia avholdes normalt hvert andre år. På grunn av store omstillinger både i NMS og Digni har den ikke vært arrangert på fire år. Hovedmålet med konferansen er å settes i stand til å yte mer treffsikker og enda bedre bistand gjennom de ressursene man råder over. Man ønsker at konferansen skal være en læringsarena med deltakende kunnskaps- og kompetanseutveksling på tvers av land, språk, kulturer og innsatsområder.

Treffsikkert og inkluderende

Hovedfokuset ble lagt på bærekraft, lokalt eierskap, lokal kapasitetsbygging, økonomistyring og antikorrupsjonsarbeid. Dette er viktige og komplekse tema som ble godt behandlet takket være en treffsikker, inkluderende, pedagogisk og deltakende ledelse.

– Vi befinner oss i spenningsfeltet mellom «Leaving noone alone» og Norads ufravikelige krav om nulltoleranse mot korrupsjon. Norad har 17 nye bærekraftsmål som går på «Leaving noone alone». For min del var høydepunktet møtet med en headhuntet ekspert på området fra Kenya som delte kunnskap og erfaringer på tema som økonomistyring og antikorrupsjon. Jeg hadde ikke i min villeste fantasi drømt om at en dag med slike tema kunne bli så uforglemmelige i positiv forstand! sier Hinderaker.

Vellykket konferanse

– Dette var en vellykket konferanse som hadde topp lokal og internasjonal ekspertise som foredragsholdere, der den pedagogiske siden heller ikke ble glemt, sier rådgiver Stein Hinderaker til slutt.

Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp