Gi en gave
Meny

Moro og meningsfullt!

Last ned
Julemesser i Østfold er noe helt for seg selv. I løpet av november arrangeres det julemesser på 18 steder. Et eget messe-team følger opp. I år bestod teamet av fire pensjonister – med en gjennomsnittsalder på over 77 år!
Tilbake
Del Facebook Twitter E-post

Misjonskonsulent Unni Holm Olsen er den eneste ansatte som er med på dette, alle andre er frivillige. Unni forteller oppglødd om årets runde. Pga av ulike årsaker var hun med på hele 14 av messene, flere enn planlagt.
– Det er et stort privilegium å være med på dette og treffe så mange av de frivillige rundt i Østfold, sier Unni.

Lokale komiteer
På alle stedene som messene arrangeres er det lokale komiteer som ordner praktiske ting som sangkrefter, gevinster, salgsvarer, mat og kaffe. Så kommer julemesseteamet med taler og en tilhenger med flere varer.
– Dette er både moro og meningsfullt. Og det viser virkelig hvor viktig alle de frivillige er. Da det startet for mange år siden var det en hel gjeng av ansatte som reiste rundt. Messene er til gjensidig inspirasjon og skaper et flott fellesskap om misjonsoppdraget, sier hun.

Større perspektiv
Marit Helene Spydevold er en av de frivillige som i år var med på messeteamet.
– Det er viktig med misjon, og det er viktig å ha et større perspektiv på ting, sier Marit på spørsmål om hvorfor hun er med. – Og jeg blir helt rørt når jeg ser det lokale misjonsengasjementet på disse messene!

«Messegeneral»
Knut Lande er messegeneral. Han har vært med på misjonsmesser helt siden han ble ansatt som kretssekretær i NMS Østfold i 1988.
– Den gangen var det tradisjon at ansatte utgjorde messeteamet, men den tiden er forbi, så nå er det vi pensjonister som gjør jobben, forteller han. Knut har forøvrig tilnavnet «åre-Knuten». Han og medhjelperne hans selger årer for omtrent 200 000 kr på en messerunde!

Å bli sett
Unni forteller at de noen steder får høre at hadde det ikke vært for teamet som kommer på besøk hadde de gitt opp: «Vi holder på fordi dere kommer», sier de.
– Jeg tror det er avgjørende at vi som er ansatt eller representerer NMS ser de frivillige og det fantastiske arbeidet de utretter, avslutter Unni, og legger til at det oppleves som å være i en strøm av velsignelser.

Bildetekst: De fire sentrale personene i årets messeteam er Knut Lande, Marit Helene Spydevold, Hilda Andreassen og Karin Synnøve Hansen.

Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp