Gi en gave
Meny

Missão Zero i Brasil

Last ned
NMS ble invitert til Petrolina i nord-øst Brasil, til en av menighetene Missão Zero har plantet, for å se hvordan de jobber og høre om deres gleder og sorger i dette misjonsprosjektet. Presten Samuel og kona, Karla Coswig har begge gått på Hald internasjonale senter.
Tilbake
Del Facebook Twitter E-post

NMS er engasjert i kirkelig opplæring sammen med Missão Zero i Brasil. Vi støtter det teologiske fakultetet FATEV, og ser det som viktig å bidra til at prestestudenter får oppleve den nord-østlige delen av Brasil, da det gjør at noen får et kall til å tjenestegjøre i dette området der kirken står svakt.

NMS i Brasil

For andre vil det gi en bevissthet om utfordringene kirken har, og en opplæring i å tenke misjonalt. Denne delen av Brasil er regnet som en av de fattigere delene av landet. Menighetene her har ikke økonomi til å ta imot studenter, og støtten fra NMS er helt avgjørende for å få det til.

Voksende menighet

Menigheten i Petrolina er yngre enn ti år. I dag teller menigheten ca. 45 personer. Vi var med på et kveldsmøte fredag kveld hjemme hos en av familiene i menigheten. Ca. 30 mennesker kom på møtet, og det var mer eller mindre fullt i stua til denne familien. Datteren i familien, som i dag er 17 år begynte først å gå på ungdomssamlingene i kirken. Etter hvert har familien kommet etter.

Gleder og sorger

I april ble den femten år gamle sønnen til vertskapet for møtet døpt. Menigheten bruker den store elva i byen til dåp, og kombinerte dåpen med en utflukt for hele menigheten. Etter dåpen gikk alle utenom gutten og to kamerater opp av vannet. De ville svømme og leke litt i vannet. Den nylig døpte gutten gikk langt ut i elva, og de to andre ropte etter ham at han måtte snu, men da var det for sent. Gutten ble tatt av strømmene og druknet. De voksne gjorde hva de kunne for å redde ham, men det var ikke mulig.

Vi kunne tro at denne hendelsen ville ødelegge menigheten, men det ser heller ut til at det har styrket samholdet og at Jesu kjærlighet er virksom i blant medlemmene. Det var svært sterkt å oppleve denne kvelden sammen med menigheten, akkurat fire måneder etter at gutten druknet.

Misjonærer i eget land

Karla og Samuel Coswig blir regnet som misjonærer av Missão Zero. I nord-øst får ikke prestene de samme økonomiske godene som prester lenger sør, og det er stor geografisk og kulturell avstand til sør i landet, der den lutherske kirken står sterkere.

Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp