Gi en gave
Meny

Misjon i Estland – en hjertesak for NMS

Foto: Kristian Mjølsneset Last ned
- Jeg er på gudstjeneste i et grønt gammelt bedehus, et hus jeg har sett bilde av mange ganger. Nå er jeg der! I Saku menighet utenfor Tallin i Estland. Landsstyreleder i NMS Øyvind Meling preker, misjonær Ave Mølster tolker og jeg lytter mens jeg kjenner på stemningen blant menighetsmedlemmene
Tilbake
Del Facebook Twitter E-post

I en bydel uten kirke, en bydel med over 9 000 mennesker, en bydel med mye fattigdom, en bydel med mange oppløste familier, en bydel der det grønne huset gir håp til unge og eldre om et verdig liv i fellesskap med Jesus og med kristne søsken.  Jeg møter en levende menighet som er til stede for de som bor akkurat i denne bydelen, i dette landet.

 

En levende menighet

Nok en gang blir jeg følelsesmessig berørt av å få besøke arbeid som NMS støtter, denne gangen altså arbeid som er del av Europa-satsingen! Det er sterkt å høre kirkens historie bli fortalt, om kampen for tilværelsen under Sovjetstyre og om gleden og håpet for fremtiden. Engasjerte lokale medarbeidere som jobber sammen med dyktige NMS-misjonærer, det gir resultater! Menigheten i Saku vokser, optimisme rår.

 

Menigheten i Saku

Både unge og eldre finner veien til gudstjenste, til søndagsskole og konfirmantundervisning. Her er konfirmantkullene mer sammensatt enn i Norge, de rommer mennesker fra tenårene og opp til pensjonister. Alle generasjoner trenger undervisning.  Nå trenger menigheten mer plass, og de håper på å kunne bygge ny kirke. Men finansiering er en utfordring.

 

Gjensidig samarbeid

NMS har samarbeidet med den evangelsike lutherske kirken i Estland fra 2003. Det startet med ungdomsarbeid, men har videreutviklet seg til også å innebære støtte til  menighetsutviklingsprosjekt.  NMS U pleier nær kontakt med ungdomsorganisasjonen i den estiske kirken og NMS sitt nettverk for misjonale menigheter legger sin årlige konferanse til Estland dette året.  Vi gleder oss over et gjensidig samarbeid som sprer kunnskap og inspirasjon på tvers av både kulturelle og geografiske grenser.

Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp